Kafići I restorani u najvećem broju radili do 20h

Brojni ugostiteljski objekti sinoć su prestali sa radom u 20h. Pojedine kafedžije radile do 22h .

Nakon što je I Vlada Srbije potvrdila odluku Kriznog štaba sinoć je radno vreme ugostiteljskih objekata, kladionica I kockarnica bilo ograničeno na 20 sati za one koji nemaju kovid propusnice.

Pre ove odluke na snazi je bila odluka kojom je radno vreme objekata bilo do 22h , a nakon toga u objektima su mogli boraviti samo oni sa kovid propusnicama.

Valjevski ugostitelji skratili su već tada rado vreme na 22h. Zanimljivo je da nasuprot beogradskim lokalima I klubovima valjevski ugostitelji tvrde da gosti sami napuštaju lokale bez najave o zatvaranju već oko 9.45h.

“Tako je bilo I proteklog vikenda . Ljudi jednostavno ustanu I odu . Navike se očito menjaju. Ušli smo I u zimski period I mnogi manje izlaze. Osoblje je vakcinisano imaju sertifikate, ali gosti idu sami “, kaže Goran Jović vlasnik kafea Knez.

O gubitku koji su kafedžije ostvarile u prethodnom periodu zatvaranja više I ne žele da govore jer kako kažu nema ni svrhe.

Navika kasnih izlazaka uglavom je vezana za mladje Valjevce ,a samo kiša za vikend uticala je da se manje okupljaju u parkovima nakon kraja radnog vremena. Druženje po izlasku iz kafića, kažu, nastaviće ove zime u kućama .

Ulazak u ugostiteljski objekat, kockarnicu ili kladionicu nakon 20 časova u narednom periodu  mogućee je uz  digitalni zeleni sertifikat koji sadrži najmanje jedno od navedenog:

  • Dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine protiv kovida 19, kojim se potvrđuje da vakcinacija nije starija od 210 dana,
    • Negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata,
    • Negativan antigenski test ne stariji od 48 sati,
    • Dokaz o preležanom kovidu u prethodnih 7 meseci, koji se potvrđuje pozitivnim pi-si-ar ili antigenskim testom,
    • Pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca, urađen u državnoj laboratoriji.

Kovid propusnica može biti u papirnom ili elektronskom obliku, a provera verodostojnosti se vrši očitavanjem kju-ar koda.  Svi pomenuti podaci nalaze se na kovid propusnici I svaka promena se blagovremeno ažurira.

2 comments on “Kafići I restorani u najvećem broju radili do 20h

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.