Asfaltiranje puta u Miličinici

„Vratio nam se život! Imamo put, imamo sve, a do sada nismo imali ništa!“, reči su Živomira Jovanovića iz sela Miličinica, povodom asfaltiranja puta u ovom selu.

U najvećem selu u valjevskom kraju, ali i jednom od najvećih sela u Srbiji, Miličinici, u toku je asfaltiranje deonice puta Ubić-škola, u dužini 1700 metara. Investitor radova je JP „Putevi Srbije“, a izvođač Preduzeće za puteve „Valjevo“. Vrednost radova je 16 miliona dinara.

Ova deonica povezuje regionalni put sa školom i bila je prvi prioritet Mesne zajednice (MZ).

„Ima dosta zaselaka i meštani očekuju da se sve uradi odmah, ali krenuli smo po prioritetima MZ. Sledeći put je put od Europroma do crkve, a u zahtevu MZ za 2022. godinu su  putevi u zaseocima. Shodno mogućnostima i budžetu, trudićemo se da što više zahteva koje ova MZ poslala Gradskoj upravi i realizujemo naredne godine“, rekao je rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković.

Dušan Damnjanović, predsednik MZ Miličinica se zahvalio rukovodstvu Grada što su uvideli važnost puta koji vodi do osnovne škole u zaseoku Ubić.

„Ne mogu da opišem sreću ovih meštana danas. Pored ovog asfaltiranja, u toku je rekonstrukcija puta od Miličinice prema Valjevskoj Kamenici, gde se popravlja regionalni put. U toku je izgradnja tornja za MTS mrežu, jer Miličinica nije pokrivena signalom mobilne telefonije. Rok za završetak ovih radova je februar 2022. godine.  Na Skupštini MZ smo izglasali prioritetne putne pravce, a to su oni koji vode do škole i crkve. Ostao nam je još putni pravac od centra sela do crkve i nadamo se da će i taj put biti asfaltiran iduće godine“, rekao je predsednik MZ Miličinica.

Put koji se danas radi do skoro je bio skoro neprohodan, sa velikim rupama, a naročito je bilo teško ići njim za vreme kiša. Nakon ove rekonstrukcije, očekivanja meštana su da će se ljudi još više vraćati da žive u selo.

Miličinica je udaljena od Valjeva 40 kilometara i u njoj sada živi oko 700 stanovnika. U ovom selu rade i dve vinarije, koje imaju kvalitetno vino. Nekoliko porodica iz Beograda je kupilo napuštena seoska domaćinstva i vikendima dolaze u ovo selo. Vredni meštani koji se bave poljoprivredom sa puno optimizma ispraćaju ovu godinu, koja je bila uspešna i očekuju da će i naredna godina biti još bolja.

Ove jeseni se dosta radi u valjevskom kraju i do sada su urađena tri putna pravca, rekao je Branko Vuković.

„To je putni pravac koji je povezao Šabački put sa putem za Golu glavu,  Divlje brdo-Carić, a dužina tog puta je 1100 metara. Nakon toga su izvedeni radovi u MZ Oglađenovac, gde je urađen put od 2700 metara. I evo danas su radovi u Miličinici. Nakon ovog sela, radićemo u Gornjoj Bukovici 2000 metara. Ovaj putni pravac povezuje Gornju Bukovicu i Valjevsku Kamenicu, u dužini 3,5 kilometara, ali u nekom naradnom periodu ćemo nastojati da sva sela povežemo sa putnom infrastrukturom, jer je preduslov za normalan život, dobar put. Nakon Gornje, prelazimo na Donju Bukovicu, na deonicu puta koja povezuje regionalni put sa Vitorovića grobljem, u dužini 1400 metara. Nakon toga, u MZ Jablanica, od mesta Ribari do Jovanje, radiće se deonica puta od 2200 metara“, rekao je Vuković i naglasio da je vrednost ovih radova 120 miliona dinara za 12 kilometara koji su planirani da se urade do kraja godine.

Grad Valjevo

13 comments on “Asfaltiranje puta u Miličinici

 1. Dule

  Put, naročito kroz selo, je života vredan. Svi računaju da je njihov najvažniji, ali ako se radi po prioritetima i zacrtan plan se poštuje, doći ćemo do toga da velika većina puteva i bude revitalizovana. A, koliko vidimo, ovi iz grada ne planiraju da stanu, nego najavljuju još više ovakvih radova.

  Reply
 2. Mile Seljak

  Dobro je, ima nade za selo. Da nije Vucica mi seljaci ne znam sta bismo ucinili.

  Reply
 3. Glasacu

  E ovo su vesti koje zelim da vidim! Samo napred i pun gas, a sledece godine da se u svako selo dovede bar po jedan-dva km asfalta.

  Reply
 4. Анонимни

  Pametan ste covek Dule, odmah se vidi. Neverovatna inteligencija i sve sto nekako lepo srocili, bolje, nego ja da sam pisao, svaka cast i svaku rec potpisujem, ziveli!

  Reply
  1. vinogradar avram

   Sramota je da neki raniji predsednici MZ nisu asfaltirali taj put s obzirom da on ide od crkve do skole i kojim roditelji svakodnevno dovoze decu u skolu. Da su to tada zavrsili neki pre SNS predsednika MZ sada ne bi vodili ovu polemiku, ovom covekuj svaka cast sto je prepoynao taj put da se uradi, Miilicinica je veliko selo i imamo obecanja od predsednika MZ da ce i regionalni put ka Koceljevi biti uradjen, to bi bilo fantasticno za nas kraj.

   Reply
 5. Kole

  E dragi sugrađani pošto je sve po trgovinama enormno poskupelo i svaki dan je sve skuplje ja predlažem da jedemo asfalt i svi zadovoljni

  Reply
 6. Joševa

  E baš me briga,svi iz Milicnice su u Valjevu podobijali stanove i ovaj put će služiti za odlazak u vikendicu u Milicnicu gde su odrastali i rodjeni

  Reply
 7. I tako

  Da asfalt dodje do kuce predsednika MZ, to je prioritet, a za ostale…? Videcemo. Pa sta??!

  Reply
 8. sin anarhije

  Katastarski za neupucene , jedno od tri najveca sela u Srbiji je Tubravic …. ali, kao i uvek cigani hvale svoje konje , mada od tih navodno 700 . u Valjevu zivi 250 ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.