Pokreni se Osečina: „SKROMNOST“ NA DELU

Povodom raspodele sredstava medijima u Osečini, GG „Pokreni“ se izdala je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

„Grupa građana „Pokreni se“ pita građane opštine Osečina da li je u redu da od njihovih para lokalno rukovodstvo uzme 2.000.000,00 dinara i raspodeli nekim medijima? Koje to medije mi imamo da bismo izdvajali toliki novac?! Ili je to možda novac za promociju vladajuće stranke i njenih funkcionera?!

Ono što je još neverovatnije jeste raspodela tih 2.000.000,00 dinara. Naime, firma IDJ FOTO čiji je vlasnik Ivan Đukić, inače suprug direktorke JKP Osečina, dobila je 350.000,00 dinara na pomenutom konkursu za medij PODGORAC INFO. Smatramo da to, čak i da nije sukob interesa, nije nešto što je uobičajeno i što se može smatrati korektnim. Takođe, firma IDJ FOTO upisana je u registar medija 1.februara 2021. godine, a novac je dobila na konkursu koji je raspisan istog dana. Slučajnost!?!

Kada smo već kod firme IDJ FOTO, koja preko svog medija objavljuje i kada lokalni funkcioneri odu na šišanje ili u toalet, voleli bismo da nam pruže odgovore na nekoliko pitanja koja su zaista od interesa da ih javnost sazna:

  1. Da li je tačno da pružaju određene usluge JKP-u Osečina?! Dakle, da li privatna firma IDJ FOTO, čiji je vlasnik Ivan Đukić, naplaćuje neke usluge JKP-u Osečina, čija je direktorka Nataša Đukić, njegova supruga?
  2. Ako je tačno neka navedu koje usluge su u pitanju i koja je njihova cena?
  3. Da li je tačno da je direktorka JKP Osečina od dolaska na funkciju uspela da sebi poveća platu za oko 40% dok zadovoljni i srećni radnici JKP Osečina rade za malo više od minimalca?

Ako je sve ovo tačno, ovim putem iskazujemo „divljenje“ lokalnim moćnicima i kadrovima koji su pokazali veliku skromnost u podeli „tamo nekih para“ i pored ogromne i bezrezervne podrške srećnih građana naše opštine.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.