Čvarkijada bez mnogo pompe

Bez mnogo pompe u Valjevu je danas održana 16. po redu Čvarkijada. Umesto nekadašnjih 80 , sada samo 6 oranija u kojima su se spremali duvan čvraci. Grad ove godine nije učestvovao u organizaciji ove manifestacije.

U koritu reke Kolubare, na starom mestu jutros su osvanuli suncobrani i umnogome je sve podsećalo na nekadašnje jutro pred sam početak Čvarkijade. Ipak već prvi posetioci mogli su da primete mali broj onih koji su podlagali oranije , tek šest mesara. Ostatak suncobrana natkrivao je prodajne tezge. Na platou ispred Centra za kulturu nije bilo uobičajene bine niti gužve čak ni u podne.

Ipak Čvarijada je održana. Organizaciju je ove godine sproveo idejni tvorac manifestacije Slaven Batočanin upravo onako kako ju je ranije i najavljivao, bez pevača, KUD-ova.

Grad Valjevo shodno ranije donetoj odluci Štaba za vanredne situacije, kojom  se zabranjuju javne manifestacije  ove godine nije učestvovao u organizaciji ni novčano ni logistički.  Prošle godine Čvarkijada nije ni održana .

Podsećanja radi, godinu pre toga ova manifestaciju posetile su hiljade gradjana, a čvarci su se spremali u skoro 80 oranija dok je svoje proizvode kupcima ponudilo oko 200 prodavaca najrazličitije robe.

Čvarkijada je takodje poslednjih godina bila interesantna političarima pa su vidjeni i predsednik Socijalista Ivica Dačić, ali i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

5 comments on “Čvarkijada bez mnogo pompe

  1. Mesar

    Zato je u Kremni bio ministar Krkobabić u istom terminu,bez ikakve zaštite bilo koga.Sramota kao da država nije ista niti zakoni

    Reply
  2. Baraba

    Kakav četnik Ljubinko,počeo da oblači odžačarsku ununiformu tek 2012,tada je otkrio da su nekada bili i četnici,čovek taster

    Reply
  3. Naprednjak

    Čuli ste vi kako se nalupa lažni četnik Ljubinko Andrić od sto hiljada posetilaca čvsrkijade,do prvog Srpskog ustanka 1814,i sada je SNS na redu

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.