Asfaltiranje dva puta na Divčibarama

Na Divčibarama se nastavlja sa infrastrukturnim uređenjem, pa su juče presvučne asfaltom dve deonice puteva u ovom turističkom mestu. Asfaltirana je deonica od pumpe do Vodovoda, dužine 720 metara i deonica pored crkve, u dužini od 180 metara.

Radove je obišao rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište Branko Vuković, koji je rekao da grad Valjevo, uz podršku Republike Srbije sprovodi ambiciozne planove na uređenju Divčibara.

„Poboljšanje putne infrastrukture je prvi uslov da gosti bezbedno i lako dođu do Divčibara, koje su doživele poslednjih godina pravi procvat. Ova dva puta su bila u lošem stanju, jer je velika frekvencija saobraćaja na njima. Putevi vode do nove ski staze i drugi je u samom centru pored crkve. Na nama je da se postaramo da ovo turističko mesto razvijamo planski i organizovano, kako bi Divčibare sačuvale svoju lepotu, a opet da zadovoljimo potrebe sve većeg broja turista i investitora koji su zainteresovani za ulaganje u Divčibare“, istakao je Vuković.

Radovi se sprovode u okviru rehabilitacije ulica, za šta je Grad ove godine opredelio 28 miliona dinara. Radove izvodi Preduzeće za puteve „Valjevo“.

 

9 comments on “Asfaltiranje dva puta na Divčibarama

 1. Napred

  Bravo Vukovicu. Ti da imas veca sredstva jos bi vise i radio, zato opredelite sto vise sredstava za coveka za iducu godinu da radi.

  Reply
 2. Bobili

  Vukovicu sve je vise asfalta i to me raduje, ali nema stajanja, samo gas. Trazite od republike, molite, zovite, samo da sto vise izvucemo za nas grad.

  Reply
 3. Mile

  Na proslim izborima sam glasao sps, jer su mi obecali neku vodu i slagali, ali sad cu da glasam naprednjake, oni rade ljudi.

  Reply
 4. Nikola

  Ne znam da li je tužnije to što se radujemo asfaltiranom putu u 2021. godini, ili to što smo ranije imali ne može da se nazove put. Ili to što ni ovog “novog” naredne godine verovatno više neće biti, ili će biti izrovaren kao i pre nego što se išta radilo 😀

  Reply
 5. Раденко Ера Вишњић

  Дивчибаре су Српска 🇷🇸 ваздушна бања од великог значаја🇷🇸. Требало је пре пола века да има асвалтиране путеве и улице, добру струју, неограничену количину воде и све решене инфраструктурне потребе. Дивчибаре су у то време требале да имају 15 одмаралишта и хотела и на стотине хиљада гостију.
  Дивчибаре да су самосталне, да нису, за време комуниста, отете од Косјерића и поклоњене Ваљеву, су могле да саме себе да издржавају.
  Међутим годинама све што Дивчибаре зараде оде у Ваљево, да би се тамо асвалтиране улице и путеви. Дакле, од тада, па до сада Дивчибаре пљачка Град Ваљево и због таквог односа оба ваздушна бања не може напредовати све дотле, док не буде враћено Косјерићу или не добије своју самосталну локалну управу и Општину Дивчибаре.

  Reply
  1. Baki

   Vukoviću, obiđi malo radove u Podgorskoj, to je ulica u Valjevu ako nisi znao, u Brđanima.
   U toj ulici je ulaz za učenike u VI osnovnu školu a ulica nema ni trotoar ni asfalt, ima samo oblake prašine, kratere i blato u zavisnosti od godišnjeg doba. Bezbednost za decu nula a busate se za našu decu.
   Sramota je za direktora škole i odbor ili savet roditelja koji to sve ne vidi, vide tek kada nečije dete nastrada ali onda je kasno za sve.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.