Roditelji drugo veče za redom protestuju

Drugo veče za redom na Desankinom trgu okupili su se roditelji nezadovoljni odlukom Tima za škole da model nastave u Valjevu bude promenjen.

Tim za škole krajem prošle nedelje doneo je odluku u skladu sa epidemiološkom situacijom da valjevski srednjoškolci u potpunosti predju na onlajn nastavu dok su učenici sedmog i osmog razreda sa redovne nastave prešli na kombinovani model, odnosno jedan dan nastavu prate u školi, a naredni onlajn.

Inicijativa za okupljanje roditelja koji se ne slažu sa ovom odlukom praktično je potekla putem društvenih mreža i večeras druge večeri za redom okupljenim roditeljima pridružio se i jedan broj prosvetnih radnika . Roditelji smatraju da njihova deca treba da imaju iste uslove školovanja kao što to imaju i deca u Beogradu i Novom Sadu.

“Kao roditelj sam potpuno zbunjena. Tokom vikenda sam videla da se zakazana veselja održavaju, kao i koncerti. Ako se država na kraju opredelila za “švedski model”, zašto onda onlajn nastava?”pita jedna od majki učenika.

Roditeji takodje ističu I činjenicu da su upravo za vreme njihovog protesta okolni kafići I restorani prepuni. “Ni u svetu za vreme najvećeg lockdown-a škole se nisu zatvarale , a ovde imamo apsurdnu situaciju da sve može izuzev škole”, pričaju ogorčeni roditelji.

Okupljeni roditelji mišljenja su da su katastrofalni rezultati završnih testova zapravo pokazali pravi efekat onlajn nastave , ali I njen pre svega kvalitet. Roditelji kažu I da su deca poštovala sve mere u školi što inače nije slučaj sa svima ostalima . “Sad su deca problem, a ne svadbe , veselja raznorazna, utakmice,  gde niko ne nosi masku, niko se ničega ne pridržava.  Pa da li su deca stvarno problem”, jedno je od pitanja koje se moglo čuti.

Roditelji protest najavljuju I za naredne večeri uz napomenu da njihov skup nije politički.

3 comments on “Roditelji drugo veče za redom protestuju

  1. Menadžer

    Valjda je bolje online nastava nego nositi maske nekoliko sati dnevno i rizikovati da se dete zarazi virusom a i prenese zarazu na ukućane. Nisu škole najveći izvori zaraze ali jesu mesta u kojima deca provode najveći broj sati, 5 dana u nedelji. Treba dodati i činjenicu da bi javnost daleko oštrije reagovala na vest o zaražavanju dece u školi nego na vest o zaražavanju gostiju na nekoj proslavi. Na kraju, treba se zapitati da li su rezultati završnih testova bitniji od zdravlja dece? Znanje se može naučiti ali se mnoge posledice virusa po zdravlje teško mogu otkloniti.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.