Počeli radovi na Gerontološkom centru

Radovi na završetku Gerontološkog centra konačno su počeli. U ove radove Kancelarija za javna ulaganja ulaže milijardu dinara, a rok za završetak radova je 250 dana.

Prvi radovi na izgradnji Gerotološkog centra počeli su pre 12 godina od sredstava donacije Vlade Japana koja je za ovaj posao opredelila 2,5 miliona evra. U trenutku početka radova te 2008. godine čak 164 korisnika bila su smeštena u domovima drugih regiona.

Novi projekat Gerontološkog centra predvidja smeštaj 113 starih lica , ali  I 30 mesta u  prihvatilištu za beskućnike I 20 mesta za jednodnevni smeštaj starih lica u vidu dnevnog boravka.

Situacija u kojoj se objekat trenutno nalazi nije najsjajnija jer su protekle godine neulaganja u objekat praktično ostavile velikog traga. Brojna stakla su polupana, jedan deo stolarije je čak I pokraden ,a uradjena fasada na mestima je I oštećena.

Novi projekat predvidja I drugačiji konačni izgled pa će , kako saznajemo , biti neophodno da se neki delovi pregradnih zidova u unutrašnjosti prizemlja I izmene, odnosno poruše , a projektom je predvidjena I dogradnja aneksa  prihvatilišta, kotlarnice kao I portirnice .

Novi Gerontološki centar raspolagaće sa pet jednokrevetnih I 4 dvokrevetna apartmana, 44 dvokrevetne sobe I 12 jednokrevetnih soba.

Posao izvodjenja radova dobila je grupa izvodjača : JUGOGRADNjA DOO BEOGRAD- spoljno uredjenje , KEJ DOO VALjEVO- konstrukcija, saobraćajnica, hidrotehničke instalacije vodovoda i kanalizacije, elektroenergetske instalacije, liftovi, MBTS i TS i projekat izvedenog objekta , KOMPRESOR ING DOO VALjEVO- građevinski i građevinsko-zanatski radovi, ENING-ENERGETIKA INŽENjERING DOO, Beograd (Palilula)- BMS, PREDUZEĆE ZA PROIZVODNjU PROMET I USLUGE FRENKI-ALARM DOO, VALjEVO- stabilne instalacije za dojavu požara FITIŠ-JU PREDUZEĆE ZA INŽENjERING I PROIZVODNjU PROTIVPOŽARNIH I ALARMNIH SISTEMA I SISTEMA INTERNE TELEVIZIJE,DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU  SUBOTICA- telekomunikacione i signalne instalacije i PP zaštitu , a ugovorena vrednost radova sa PDV-om je  1.199.232.324,59.

Kako Vamedia saznaje, po dosadašnjim dogovorima obaveza zaposlenih u Gerontološkom centru biće na Republici dok će grad Valjevo za dve usluge socijalne zaštite, smeštaja za beskućnike i dnevnog boravka za starija lica raspisati poziv za obavljanje ovih usluga  kao što je to bio slučaj sa uslugom SOS telefona.

16 comments on “Počeli radovi na Gerontološkom centru

 1. Bobiska

  Bravo za lokalnu vlast. Nisu bili demokrate i zuti sposobni da urade, moralo je da se desi da ispadnu iz vlasti i jedni i drugi da bi se nesto uradilo.

  Reply
  1. Pera

   Devet godina ste čekali da počnete da radite i to po višestruko naduvanoj ceni !!!

   Demokrate i Žuti su uradili onoliko, koliko su para dobili od Republike. Za ostatak od 2,5 miliona E morate pitati Rasima Ljajića, vašeg partnera 🙂

   Reply
 2. Slobodan

  Radi se pun gas. Mogu hejteri samo da pokusavaju da seju mrznju medju narod, nesto se lepo desava.

  Reply
 3. Mare

  Odlična vest za Valjevo. Najzad se radi i gradonačelnik Gojković i SNS ispunjavaju svoja obećanja i grad Valjevo najzad postaje veliko gradilište.

  Reply
 4. Gogili

  Smestaj za beskucnike! Bravo i svaka cast, nisam se nadala ovome, vec smo to svi zaboravili, ali ova vlast radi!

  Reply
 5. dedagaga

  Најзад добра вест за заитересоване грађане Ваљева и Колубарског округа.

  Reply
 6. Upitnik

  Ovde ima dosta toga nelogičnog. Očekivalo se da objekat bude završen za 2,5 miliona evra, a sada će za njega biti potrošeno još 10 miliona evra. Koliko je to puta objekat po novom projektu veći od onoga po prvobitnom projektu?

  Reply
 7. Taki

  Ovo je jedan zaista ozbiljan i važan projekat za grad poput Valjeva, tako da je dobro što se konačno krenulo sa radovima. Valjalo bi da se ovaj posao što ranije završi, kako bi se ispunila njegova svrha.

  Reply
 8. Marko

  Sve pohvale za gradsku vlast što se svakim danom bori za svoj grad. I hvala svim ljudima koji vole naše Valjevo i u njega ulažu svoj trud.

  Reply
 9. Zoran

  Javnost će verovatno pomno pratiti ovoj projekat jer se ipak radi o jednom od predizbornih obećanja sadašnjeg gradskog rukovodstva. Dobre su vesti da se radi na tako važnim projektima, da se ne od njih ne odustaje, već da se ide u njihovu realizaciju.

  Reply
 10. Osman

  Prozori, pregradni zidovi i fasada koštaju milijardu i dvesta… Al će da se ovajde “konkurentske” firme iz Valjeva! Zajedno sa režimskim arhitektom DG!

  Reply
 11. Dr

  Boga mi botovi se nakrkali podriguse pa se raspisali,ako ovako nastave sa gradnjom slogirace se botovi od silne salame

  Reply
 12. Zaza

  Au al ce se krstariti po ko zna koji put,kumovi,rezimski strucnjaci,valjevci,kancelarijski saptaci.Uhodana bratija.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.