Novčana isplata za neiskorišćena zamenska putovanja od 1.janura 2022.god

Ukoliko ni ove godine niste iskoristili vaučere odnosno zamenska putovanja za ona koja ste uplatili do 15. marta prošle godine , shodno Uredbi Vlade Srbije od 1. januara 2022 godine počeće novčana isplata .

Od 1. januara kreće isplata sredstava građanima koji nisu iskoristili zamenska putovanja, ukoliko ih ne iskoriste do kraja godine, kao i da će od 15. janura, u zakonskom roku, moći taj novac da podignu, rekao  je za RTS Aleksandar Seničić iz organizacije turističkih agencija YUTA.

“Prema uredbi koju je usvojila Vlada Republike Srbije, za sva putovanja koja su uplaćena do 15. marta prošle godine, ukoliko nisu iskorišćena, trebalo je da dobiju od svih turističkih agencija kojima su uplatili aranžmane, potvrde o zamenskim putovanjima na kojima je jasno naznačeno: kada su uplatili, šta su uplatili, koliko se novca nalazi u turističkim agencijama”, objašnjava direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija, a prenose nacionalni mediji.

Po njegovim rečima zamenska putovanja realizovana su u procentu od samo 40% pa aje veliko pitanje na koji način će agencije obezbediti sredstva za isplatu. Jedno od rešenja jesu krediti za agencije o kojima se trenutno pregovra sa resornim ministarstvom.

S obzirom da se Srbija sada nalazi na crvenoj listi zbog epidemiološke situacije, pitanje je takodje kako će agencije funkconisati I u narednom periodu. U zavisnosti od zemlje u koju se putuje zavise I uslovi putovanja. Pa predstojeći period deluje prilično neizvesno.

Nešto predvidljivija  jeste situacija sa ekskurzijama pa Seničić kaže da iako je ministarstvo dalo preporuku da se ekskurzije organizuju u zelenim zonama Srbije velika je veroatnoća da ekskurzija uopšte neće biti jer to roditelji neće dozvoliti u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.