Još jedna akcija udomljavanja napuštenih pasa

Udruženje za zaštitu životinja „Čarna“ održalo je štand udomljavanja na kome su životinje našle svoje nove vlasnike.

Udruženje Čarna sprovodi projekat  „Glas valjevskog Džekija“, posvećenog napuštenim psima našeg grada. Valjevska javnost imala je priliku da ih upozna za vreme Tešnjarskih večeri kada su organizovali izložbe fotografija pasa za udomljavanje .

Nova akcija udomljavanja koja je održana ovog vikenda imala je dobre rezultate.  

“Vrlo smo zadovoljni rezultatima naše prve akcije uz prisustvo životinja za udomljavanje: tri štenca našla su svoj topli dom i dobre udomitelje. Bilo je više od 30 posetilaca, a našem štandu priključilo se ovaj put i nekoliko građana koji su došli da udome kuce i mace o kojima sami brinu. Nekoliko građana javilo se i da se priključi udruženju i da ubuduće daje svoj doprinos brizi o napuštenim psima našeg grada”, kažu u ovom Udruženju naglašavajući da ovakvim  i budućim događajima žele da utiču na razvijanje kulture udomljavanja u Valjevu i okolini, čemu naši građani nisu do sad bili mnogo skloni.

“ Da ih podstaknemo da, umesto da troše novac na kupovinu rasnih pasa, učine humani čin : spasu život i pruže ljubav i dom životinji koja će im pružiti istu, ako ne i veću radost i ljubav od kupljenog psa. Jer usvojen pas je zahvalan na sreći koja mu se ukaže nakon toliko proživljene muke. U obližnjem azilu u Zlatariću ima oko 200 pasa koji vape za domom- sami ili uz našu pomoć, građani tamo mogu uvek naći psa po svom ukusu: ima ih nežnih i energičnih, sitnih i krupnih, šašavih i elegantnih, kratkodlakih i dugodlakih, šarenih i jednobojnih. U svetu je udomljavanje rastući trend. Dosta pasa iz Srbije udomljava se u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Francuskoj. Vreme je da o našim napuštenim životinjama počnemo brinemo i da ih vrednujemo i mi sami, „poručuju aktivisti Udruženja Čarna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.