Dvanaest medalja za bicikliste valjevskog Sputnjika na MTB Kupu Srbije

U nedelju je na tehnički zahtevnoj stazi u istorijski poznatom selu Borač pored Kragujevca održan MTB Kup Srbije za sve kategorije. Takmičari BK SPUTNjIK su bili najuspešniji od svih klubova i osvojili su ukupno 12 medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji od čega čak šest zlatnih.

 Prvo su sjajnom vožnjom sve obradovali  mlađi poletarci i to pobednik Lazar Angelovski koji je za „pola gume“ bio bolji od svog klupskog druga Save Starčevića, a  peto mesto Stefana Simovića i osmo Marka Ćesarevića su doprineli osvajanju ekipnog zlata.

Lazar Angelovski i Sava Starčević

U ženskoj konkurenciji u istom uzrastu mlada Natalija Kulinčević se morala zadovoljiti bronzanom medaljom, baš kao i  nešto starija poletarka Mila Starčević koja je uz  četvrtoplasiranu klupsku drugaricu Nataliju Tošić uspela da ostvari ekipni trijumf u ovoj kategoriji. Veliki uspeh upotpunile su mlađe kadetkinje i to pobednica Nikolija Kulinčević i drugoplasirana Marija Ćesarević, koje su u ekipnom poretku osvojile još jedno prvo mesto.

Nikolija KUlinčević i Marija Starčević

 U kategoriji mlađih kadeta, odličan niz dobrih rezultata nastavio je mladi Igor Davidov koji je još jednom dobrom vožnjom došao do trećeg stepenika pobedničkog postolja. Najbolji valjevski biciklista Bogdan Angelovski je opravdao mesto člana naše reprezentacije jer je od početka trke diktirao jak tempo, bio aktivan u prvoj grupi i na kraju osvojio srebrnu medalju što mu je omogućilo da se ubedljivo učvrsti na prvom mestu u generalnom plasmanu našeg najmasovnijeg takmičenja.

Bogdan Angelovski

Njegovi klupski drugovi Borisav Đurić i povratnik na stazu Stefan Davidov su stigli do šestog i sedmog mesta što je doprinelo osvajanju prvog mesta u ekipnoj konkurenciji gde u generalnom poretku BK SPUTNjIK ubedljivo vodi. Ostali takmičari ovog Valjevskog kluba Đorđe Pavić, Viktor Simović i Nenad Nikolić su izborili plasmane oko 10-og mesta u svojim trkama što nije loš rezultat jer je konkurencija bila veoma jaka.

Igor Davidov

Svi ovi dečaci i devojčice vrednim i upornim radom u BK SPUTNjIK su dali svoj doprinos povratku Valjevskog biciklizma na staze uspeha koje su poslednjih 30 godina bile daleko od našeg grada u kojem je ovaj sport skoro zamro jer je bio doveden na niske grane. Sad je jasno da je razlog tome nestručnost, ne rad i ne briga mnogih kojima ovako dobri rezultati sada čak i smetaju, ali definitivno ne mogu zaustaviti zamajac ne samo velikih uspeha, već i odziva naših mladih sugrađana koji se u sve većem broju pojavljuju na treninzima ovog kluba, pa eto najbolje najave za sledeću sezonu u kojoj svi ljubitelji ovog sporta u gradu na Kolubari imaju velika očekivanja uz napomenu da dobrih ljudi koji pomažu klubu je sve više, ali to je tema za neku našu narednu priču.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.