Danas moguće uvodjenje novih protivepidemijskih mera

Krizni štab Srbije zasedaće danas u 14h. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da je izvesno je da će Krizni štab uvesti dve nove mere .

Štab za vanredne situaciej u Valjevu na poslednjoj sednici ocenio je epidemiološku situaciju kao nepovoljnu sa tendencijom pogoršanja , apelujući pritom na poštovanje postojećih mera.

Nove mere na nivou države mogle bi da uslede već danas s obzirom da je za 14h zakazana sednica Kriznog štaba. Nacionalni mediji prenose izjavu državnog sekretara Mirsada Djerleka koji je rekao da će na Kriznom štabu izvesno biti reči o dve mere.

„Sada nam treba 80 odsto vakcinisanih. Biću iskren, ozbiljno se razmišlja o kovid propusnicama o kojima očekujem da će biti reči na sledećoj sednici, takođe, biće redukovan i broj ljudi na okupljanjima“, rekao je Đerlek.

Broj obolelih od korona virusa svakodnevno raste , a u Vajevu u ovom novom talasu virusa do sada je preminuo pet osoba. S obzirom na neprestan rast broja zaraženih ministarstvo prosvete je donelo odluku I o promeni modela nastave za valjevske škole , a na spisku gde će ista promena biti izvšena je još 40 gradova I opština.

Apeli nadležnih poslednjih dana uglavnom su usmereni na vakcinaciju , a poslednji podaci govore da je u Valjevu treću dozu vakcine do sada primilo 4000 ljudi.

Gužve ispred valjevskog Doma zdravlja ne jenjavaju, a u toku jednog dana u kovid ambulantu dolazi I po više stotina ljudi.

Iskustva već sada pokazuju da nevakcinisani gradjani imaju značajno težu manifestaciju bolesti od vakcinisanih . Zanimljivo je da na društvenim mrežama bar trenutno antivakserske objave , sudeći po broju komentara ispod njih , više nisu popularne koliko u početku. Poslednjih dana čak nije moguće pronaći objave u kojima se tvrdi da korona virus ne postoji, a kojih je itekako bilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.