Uspešno završena sezona plivačkog kluba „Valis“

Sezona je počela  zimskim  državnim prvenstvom 17.-20.12.2020. Anja Radojević je bila druga seniorka, dok je Teodora Kolarov bila treća u disciplini 200m leđno. Ženska juniorska štafeta u disciplini 4x50m mešovito je bila najbolja u Srbiji, Anja Radojević je bila druga juniorka Srbije u disciplini 100m leđno, isti uspeh je imala Teodora Kolarov u disciplini 200m leđno, a ženska juniorska štafeta u disciplini 4x50m slobodno je bila treća.

U 2021. godini  u maju mesecu na pionirskom državnom prvenstvu  Maša Radojević je proglašena najuspešnijom plivačicom celog  državnog prvenstva što je svstalo u kategoriju mlade najperspektivnije plivačice Srbije, potom na zimskom državnom prvenstvu na 5km koje se održalo na bazenima Republičkog zavoda za sport Maša Cvetković je bila najuspešnija juniorka, dok je Nađa Lazarević bila treća.
Na letnjem državnom  prvenstvu naši takmičari su osvojili 10 medalja ukupno, u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji, osvajaći medalja su bili: Nađa Lazarević, Maša Cvetković, Tara Terzić i Anja Radojević, Simon Stefanović je peti sprinter Srbije (disciplina 50m slobodno) u kategoriji mlađih juniora.
Plivački klub „Valis“ je u ekipnom plasmanu među deset najboljih klubova Srbije, u juniorskoj kategoriji deveti, a u seniorskoj deseti.
Na kriterijumskoj trci za odlazak na EP za juniore na otvorenim vodama, koje se održalo u Bačkoj Topoli, Maša Cvetković je bila najbolja u juniorskoj konkurenciji na 5km, a Nađa Lazarević je bila najbolja juniorka na 7.5km, i najbolja seniorka Srbije na 10km.
Na letnjem državnom prvenstvu na otvorenim vodama na 5km, Maša Cvetković je postala juniorski prvak Srbije, a u seniоrskoj konkurenciji je bila druga.
Nađa Lazarević i Maša Cvetković su nastupile za reprezentaciju Srbije na juniorskom prvenstvu Evrope na otvorenim vodama. Maša Cvetković je nastupila za reprezentaciju Srbije na centralno evropskom prvenstvu za juniore koje je održano u Beogradu.
Vuk Tešanović je bio učesnik razvojnog kampa Plivačkog saveza Srbije, predviđenog za najtalentovanije plivače u zemlji.
„Uzevši sve gore navedeno, rezultati koje smo postigli obavezuju da ostanemo na tom nivou, ne zanemarujući masovnost i bazu i rad sa svim kategorijma u klubu od početnika do rekreativaca, plivački klub „Valis“ će u narednom periodu biti u vrlo teškoj poziciji, jer će se početi sa rekonstrukcijom bazena u SRC „Petnica“, dok za količinu termina  u Tehničkoj školi, koja bi bila neophodna za realizaciju vrhunskog trenažnog procesa za sve takmičarske kategorije ne možemo finansijski da izdržimo“, kaže predsednik kluba Branislav Kovačević .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.