Preventivni pregledi naredna dva vikenda u Domu zdravlja i Opštoj bolnici

Na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije naredna dva vikenda biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja i Opštoj bolnici Valjevo, bez obzira da li građani imaju zdravstveno osiguranje. Pregledi će biti realizovani 7. i 8 avgusta, a zatim 14. i 15. avgusta, u periodu od 8 do 14 sati.

Sledećeg vikenda u Domu zdravlja će od 8 do 14 časova na raspolaganju biti dva lekara opšte medicine i ginekolog, radiće se kontrola nivoa šećera u krvi, laboratorijske analize po uputu lekara, a pacijenti će po potrebi dobiti i upute za specijalističke preglede i rendgen.

U Opštoj bolnici u istom periodu radiće sve specijalističke ambulante, moći će da se obave ultrazvučni pregledi abdomena, rendgen snimci i osnovne laboratorijske analize.

Ministarstvo zdravlja je septembra 2017. godine pokrenulo akciju preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama širom Srbije u cilju promocije prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja. Pogotovo je to bila idealna prilika za proveru zdravlja ljudima bez zdravstvenog osiguranja. Ciklus preventivnih pregleda prekinut je zbog pandemije KOVIDA-19.

2 comments on “Preventivni pregledi naredna dva vikenda u Domu zdravlja i Opštoj bolnici

  1. Miroslav

    Briljantn plan da dva rentgen tehnica u Urgentnom budu na raspolaganju Bolnici,urgentnom,prijemnom,covid ambulanti i onda im uvalite da za iste pare slikaju ko god hoce da se slika isto vazi i za laborante.

    Reply
  2. Bogoljub

    Misli li neko o sestrama i tehnicarima da predahnu od skafandera i kovida, da iskoriste odmore…ovako iz kancelarije birokratski bez dodira sa stvarnoscu iste ljude koriste do iznemoglosti zarad licne promocije.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.