Nema zvanične informacije o početku školske godine

Iako je do početka školske godine ostalo samo desetak dana još uvek nema jasne informacije kako će školska godina izgledati. Poslednje informacije govore da bi deca mogla krenuti normalno u školu sa časovima od 45 minuta. Ipak ove informacije još uvek su nezvanične.

Branko Ružić, ministar prosvete nakon razgovora sa predstavnicima sindikata u prosveti izrazio očekivanje da će sednica Kriznog štaba biti održana što skorije kako bi bilo dovoljno vremena da se pripremi nova školska godina. Redovna nastava I vakcinacija prosvetnih radnika najbolja su opcija za školarce, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Na sastanku ministra sa sindikatima je postignut dogovor o tome da naredni sastanak Ružića i predstavnika sindikata bude održan nakon pomenute sednice Kriznog štaba. Ipak te sednice još uvek nema.

Predstavnici sindikata , kako prenose nacionalni mediji, govore o tome da bi teret odlučivanja mogao biti prebačen na Školske uprave, odnosno da se u skladu sa epidemiološkom situacijom procenjuje I odlučuje na nivou lokala o tome koje škole će funkcionisati onlajn , a koje ne . Istovremeno morali bi biti postavljeni neki standardi o tome nakon kog broja zaražene dece škola sa redovne prelazi na onlajn nastavu.

Na sastanku ministra sa sindikatima  postignuta je saglasnost o tome da je redovna nastava najbolja opcija za svu decu, i istaknuta važnost vakcinacije prosvetnih radnika kao jednog od preduslova da od 1. septembra tako i bude.

Kako će zaista biti za sada se ne zna pa je I logično pitanje roditelja da li ulagati u garderobu , sveske I pribor ili u lap topove, kompjutere I tablete?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.