Izbori u Mionici 17. oktobra- Janković: Nastavljamo s politikom investicija i razvoja

– Mionica će i posle 17. oktobra nastaviti putem razvoja. Putem investicija. Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije jeste politika razvoja, bolji život svakog čoveka, svakog građanina Srbije. To je politika i opštine Mionica. Mioničani će 17. oktobra pokazati da i u budućnosti žele nove investicije, nove puteve, dečija igrališta, kanalizaciju, parkove, veće plate. Građani Mionice će podržati svoju budućnost. Budućnost svoje dece. Budućnost Mionice – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković povodom odluke predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da se u skladu sa Ustavom i zakonom, redovni lokalni izbori u Mionici održe 17. oktobra 2021. godine.

Janković je istakao da su izbori praznik demokratije na kom građani odlučuju o svojoj budućnosti.

– Građani Mionice znaju da moramo zajedno da nastavimo da razvijamo našu varoš! Bolji život svih Mioničana je glavni zadatak opštinskog rukovodstva. Naš ključni imeprativ! Nikada nismo imali bolje odnose sa državnim institucijama. Zahvaljujući dobrom odnosu sa Vladom Srbije samo ove godine investiramo blizu 1,5 milijardi dinara u razvoj svih sela u našoj Mionici – rekao je Janković.

On naglašava da su ovog leta asfaltirani putevi u više od 25 sela i da se asfaltiranje nastavlja i tokom jeseni, kao i da je izvršena modernizacija kompletne niskonaponske i visokonaponske električne mreže.

– Svi stanovnici Mionice moći će brzo i bezbedno da stignu do svojih kuća i imaće stabilno snabdevanje električnom energijom. Pored toga, gradićemo 10,5 kilometara kanalizacije, dva prečistača otpadnih voda. Investiramo u razvoj kulture i turizma. Rekonstruišemo park u pešačkoj zoni, gradimo novi park pored reke Ribnice i gradimo Kuću Kolubarske bitke, a nastavljamo s investicijama u škole, i podršku porodici i deci kroz doniranje besplatnih udžbenika i druge vidove podrške – kaže Janković.

Uz razvoj infrastrukture, kulture, obrazovanja i turizma investira se i u ekologiju i nova radna mesta.

– Nemačka kompanija Auto-kabel koja zapošljava 300 Mioničana je najavila proširenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta za naše sugrađane. A četiri investitora su zainteresovana za otvaranje pogona u našoj novoj industrijskoj zoni. Paralelno s tim, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine očistićemo sve divlje deponije i sprečiti pojavljivanje novih. Rečju, od naše Mionice pravimo poslovnu, turističku i ekološku oazu – rekao je Janković.

Mionica, 30. avgust 2021. godine

2 comments on “Izbori u Mionici 17. oktobra- Janković: Nastavljamo s politikom investicija i razvoja

  1. Misa

    Svi će glasati za SNS jer Republika neprestano pumpa pare u Mionicu !!! Ko je lud da se toga odrekne .
    Nije to sposobnost predsednika Opštine i drugih jer znamo njihov kadrovski potencijal.

    E sad, da li je moralno u odnosu na druge varošice, to je već drugo pitanje ?

    Reply
  2. Pjerili

    Poštovani,
    Od aktuelnog Predsednika opštine Mionice meštani pet sela nema šta da očekuju.Za snabdevanje vodom za piće sela Šušeoke,Đurđevca,Klašnića,Radobića i Sankovića sa regionalnog vodozahvata Stubo-Rovni izgrađen je vodovod i rezervoar na “Beloj Steni“ koji će se puniti preko izvoda urađenog na cevovodu u selu Lukavac.Dok se ne završe radovi na brani Stubo-Rovni i cevovodu,i ne steknu tehnički uslovi,nema snabdevanja vodom za piće. Do kada će ti radovi trajati,tj. biti završeni još uvek se NE ZNA, nezvanična procena je da će to trajati šest-sedam godina? Sa ovog sistema treba da se snabdeva 250 000 stanovnika Kolubarskog okruga i šire.Grad Valjevo je osnivač JKP “Kolubara“ a između ostalog je i opština Mionica jedna od suosnivača ovog JKP. Opština Mionica je pored ugovornih obaveza prema JKP “Kolubara“, preuzela je i obavezu da će se sa vodozahvata Stubo-Rovni vodom za piće snabdevati sela opštine Mionice. Zbog lokalnih izbora ove godine u Mionici,(zakazani za 17 oktobra 2021g.) a snabdevanje vodom sa sistema Stubo-Rovni je imperativ za neka buduća vremena, počinju manipulacije i prazna obećanja. Predsednik mioničke opštine sa svojim saradnicima obećava da će ovih pet sela dobiti vodu iz rezervoara “Ćajinac“ u Đurđevcu, zatim iz sela Ključ.Aktuelni predsednik opštine Mionice
    9.maja-2021g u dvorištu škole u Đurđevcu pred oko 40 meštana ovih pet sela obećava da će se završiti vodovodna mreža i da će tokom avgusta meseca dobiti vodu građani Šušeoke,Đurđevca, Klašnića,Radobića i Sankovića.Vode nema,vodovodna mreža nije završena. JKP’’Vodovod -Mionica’’ sa građanima po zahtevu za pruključak na ,,vodovodnu mrežu’’ potpisuje Ugovor o snabdevanju vodom za piće,koji sadrži i odredbu-da će dobiti vodu kada se steknu uslovi?! Trenutno aktuelno je obećanje,da će se rezervoar“Bela Stena“puniti vodom sa valjevskog vodovoda, za snabdevanje vodom navedenih pet mioničkih sela!
    Ima građana koji su platili naknadu od 36.000 din.za priključak i priključili instalacije objekta na vodovodneu mrežu,al sve uzalud,vode za piće nema a kada će biti nazna se?! Dozvolite da i moja malenkost obeća;da će ovih pet sela dobiti vodu sa vodozahvata Stubo-Rovni kada se steknu uslovi.
    I na kraju ovog komentara istine radi,treba pomenuti da Šušeoka nema vodu za piće,nema most na reci Kolubari srušen u junu-2020godine,kroz ovo selo još uvek postoje kaljavi makadamski putevi u jako lošem stanju,koje izgradnjom vodovoda prekopavaju izvođači radova i ostave prekopane, dok se u privelegovanim selima opštine Mionice pešačke staze,prilazi u šume i oranice asvaltiraju!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.