Angelovski u vrhu na dve trke u Mađarskoj

Bogdan Angelovski, član Valjevskog biciklističkog kluba Sputnjik, proteklog vikenda nastupio je za kadetsku reprezentaciju Srbije na dve trke koje su održane na jezeru Balaton u Mađarskoj.

U subotu je vožen kriterijum (kružna trka ulicama grada) i mladi Valjevac se u jakoj međunarodnoj konkurenciji dobro snašao u sprintu ali mu je postolje za malo izmaklo pa je i plasman na četvrto mesto rezultat vredan pažnje.

U nedelju, po kišovitom i prohladnom vremenu održan je pojedinačni hronometar, a Angelovski je izuzetno dobro vozio u prvom delu staze, ali do kraja nije izdržao jak tempo i na kraju je stigao do solidnog šestog mesta.

Ovi uspesi su ostvareni bez adekvatne opreme i dresa, na biciklu koji nije na vrhunskom nivou, pa ove tehničke nedostatke je Angelovski delimično  nadoknadio uz veliki napor i čvrstu volju što je rezultat višegodišnjeg rada i truda i njega i svih ostalih članova BK SPUTNjIK sa kojima trenira.

I na ovoj međunarodnoj trci se pokazalo da za neke bolje rezultate, očito više nije dovoljan samo entuzijazam, trening, velika ljubav i volja, već su neophodna i veća novčana sredstva za bolji bicikl, opremu, pripreme i sve ostalo što treba da doprinese stvaranju boljih biciklističkih  uslova da Angelovski i ostalih 20-ak mladih biciklista Sputnjika ostanu u gradu na Kolubari. Alternativa tome je da će u protivnom, po ko zna koji put će se desiti već viđena sportska priča da se Valjevski klubovi slabe i gase, a neke druge ekipe dobiju „gotovog“ sportistu koji vrhunske rezultate ostvaruju za njih, a ne kao članovi klubova u kojim su ponikli.

Treba ispratiti ovu priču…

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.