Duh valjevski i praznik narodski

Po 34. put na Trgu Vojvode Živojina Mišića vinula se zastava Tešnjarskih večeri i obeležila početak ove tradicionalne gradske manifestacije. Kako lepa tradicija festivala nalaže, zastavu su ove godine podigli predstavnici najuspešnijih Valjevaca u godini, članovi Vaterpolo kluba „Valis“ Valjevo.

Klub sa tradicijom od skoro tri decenije u ovoj godini ostvario je plasman u Super ligu Srbije, najviši rang takmičenja. Dobitnici su nagrade Grada Valjeva za 2020. godinu u oblast sporta. U mlađim kategorijama, VK „Valis“ je jedan od najuspešnijih u Srbiji zahvaljujući ostvarenim rezultatima. U Kupu Srbije u takmičenju do 18 i takmičenju do 16 godina, zauzeli su drugo mesto. U Kupu Srbije u takmičenju do 15 i do 14 godina četvrto mesto, kao i na Prvensvu Srbije u takmičenju do 18, 16 i 15 godina. Ostale mlađe kategorije su redovni učesnici finalnih tekmičenja na nivou Regiona. U ime kluba, prisutnima se obratio Boris Ičagić koji je izrazio čast što je Vaterpolo klub „Valis“ pozvan da učestvuje u ovom svečanom činu i otvori tradicionalnu manifestaciju, a publiku je pozvao da im naredne sezone budu podrška u najjačoj ligi Srbije.

Grad Valjevo, pokrovitelj „Tešnjarskih večeri“, decenijama unazad neguje svoj festival ne zaboravljajući ideju iz koje se manifestacija i rodila, Tešnjarske večeri su duh valjevski i praznik narodski. U ime domaćina, Grada Valjeva, gradonačelnik Lazar Gojković je sa letnje scene na platou ispred Centra za kulturu pozdravili okupljene Valjevce i otvorili 34. Tešnjarske večeri.

Gradonačelnik Lazar Gojkovič i vaterpolisti VK Valis

„Pandemija nas je prošle godine sprečila da se tradicionalno družimo u avgustu. Iz tog razloga svi smo željno iščekivali ovu godinu. Iskoristio bih priliku da još jednom čestitam ovim majstorima, Vaterpolo klubu Valis, koji reprezentuju naš grad na najbolji mogući način i želim im puno sreće u Superligaškoj sezoni. Verujem da ćete naredni sedam dana pronaći programe po vašem ukusu i da ćemo u slavlju i zdravlju provesti ovu nedelju. Od 6. do 12. avgusta prikazaćemo sve ono što je najbolje u kulturi Valjeva, izložbe, književne večeri, tribine, pozorišne predstave, bioskopske projekcije, ali i sportske događaje. Nastavili smo i sjajnu tradiciju Grada u gostima i velika nam je čast da ugostimo Trebinje ove godine. Tešnjarske večeri predstavljaju ozbiljnu privredno-turističku manifestaciju i suguran sam da će se Valjevo, kao i ranijih godina, pokazati kao dobar domaćin i da ćemo svi uživati narednih sedam dana“, poručio je Lazar Gojković.

4 comments on “Duh valjevski i praznik narodski

  1. Baki

    Nisam znao da je letnja pozornica ispred Doma Kulture,godinama je to bilo na Kolubari ispod belog mosta gde postoji plato za nastupe kao i tribine za publiku.
    Ovi moraju sve da okrenu naopako.
    Čudi me da nisu promenili i naziv manifestacije pošto ovo više nema veze sa Tešnjarem.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.