Asfalt dobilo 18 mioničkih sela, gradi se kanalizacija vredna 1,2 milijardi dinara

Više od 18 mioničkih sela dobilo je asfalt ovog leta. Asfaltirano je više od 13 kilometara puteva, a mnoga sela asfalt su dobila prvi put u svojoj istoriji. Radovi se finansiraju iz opštinskog budžeta trajaće celog leta, a biće nastavljeni i tokom jeseni.

– Nema kvalitetnog života bez dobrih puteva. Mi i Mionici smo svesni toga, i naš budžet za ovu godinu smo projektovali tako da značajna sredstva investiramo u asfaltiranje puteva u našim selima, kako bi svi stanovnici dobili kvalitetan prilaz do svojih kuća. Pored toga, mi sledimo politiku našeg predsednika Aleksandra Vučića koji je rekao da do 2025. godine ne sme postojati nijedno selo u Srbiji bez asfaltnog puta. Zahvaljujući dobroj saradnji s Vladom Srbije koja je ove godine finansirala veliki broj značajnih projekata u našoj opštini mi smo dobili prostor da iz svog budžeta finansiramo izgradnju putne mreže. Mionica se snažno razvija uz podršku države – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković prilikom obilaska radova na izgradnji puteva.

Do sada su asfalt dobili Paštrić, Komanice, Velika Marišta, Mratišić, Gornja Osečenica, Gornji Lajkovac, Krčmar-Divčibare, Radobić, Mratišić- Vuletići, Mratišić-Jovanovići, Popadić, Vrtiglav, Tabanović, Brežđe, Berkovac, Tolić.

– Svaki metar asfalta koji napravimo danas, predstavlja ulaganje u bolju budućnost. Stanovnici Mionice imaće do svojih kuća, a opština će ostvariti uštede u budžetu, jer nećemo morati svake godine da investirano u nasipanje tucanika. Većina mioničkih sela nalazi se na brdovitom području pa kiše i bujični vodotokovi razaraju putnu podlogu. Postavljanjem asfalta, ovi problemi će biti prevaziđeni, a mi ćemo osloboditi značajna sredstva za rešavanje drugih važnih prioriteta za naše Mioničane – rekao je Janković.

U Mionici i Banji Vrujci biće izgrađeni prečistači otpadnih voda i 10,5 kilometara kanalizacije.

– Država u Mionicu, samo kroz program „Čista Srbija“, investira više od 1,2 milijardi dinara, što je najveća investicija u istoriji Mionice. U narednih 3,5 godine uradićemo više nego što je urađeno u poslednjih 100 godina – rekao je Janković.

Mionica

7 comments on “Asfalt dobilo 18 mioničkih sela, gradi se kanalizacija vredna 1,2 milijardi dinara

 1. Virovčani

  Da li će rukovodstvo da asvaltira koji kilometar u Virovcu?Mogu da spoje dva sela od Veselinovca do Tabanovića asvaltiranjem puta kroz Virovac.

  Reply
 2. sin anarhije

  Koga briga za mionicka sela kad u Valjevu mesne zajednice kao Popare u polovini dela nemaju kanalizaciju , a grad nema NIJEDNU CITAVU ULICU ….

  Reply
 3. мр Предраг М.Вулетић

  Струја,,вода, пут као и заштита животне средине су предуслови за живот достојан човека.Браво господине Јанковићу,није чудо да Вас хвале чак и наши Срби у Чикагу и на Флориди попут ћерке и унуке чувене Милке сликарке из Ваљева,што сам чуо својим ушима.

  Reply
 4. мр Предраг М.Вулетић

  Име је отац човеку
  Jezikoslovac.com:
  značenje i definicija
  DEFINICIJA
  reg. onaj koji izbjegava posao, neozbiljna osoba; baraba, besposličar, fakin, obješenjak, spadalo, uličar

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.