U banji Lepenica vaterpolo kamp za decu iz Mionice

Deca iz Mionice moći će da treniraju vodene sportove na bazenima u banji Lepenica. Akademija vodenih sportova „Crvena zvezda“ otvara letnji vaterpolo kamp koji će raditi od 22. do 26. jula. Kamp je namenjen deci od 7 do 17 godina, a mogu da se prijave sva deca sa područja opštine Mionica uz saglasnost roditelja i lekarsko uverenje pedijatra.

– Mionica je grad spota, grad mladih. U prethodnom periodu uložili smo značajna sredstva i realizovali mnoge projekte koji nam omogućavaju da razvijamo lokalni sport, ali i da organizujemo velika i značajna sportska takmičenja i manifestacije. Važno je da se deca bave sportom. A u letnjim mesecima plivanje je najbolji način da se deca udalje od ekrana, i kroz druženje, nauče sportskoj disciplini, koja će im pomoći da porastu i razviju se u zdrave, jake ljude – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Opština Mionica uložiće ove godine preko 45 miliona dinara iz budžeta u razvoj sporta. Plan finansijskih aktivnosti koji je na osnovu odluke o budžetu usvojilo opštinsko veće na predlog predsednika opštine Bobana Jankovića obuhvata sve aktivnosti sportskog centra, i održavanje devet sportskih manifestacija i podršku za 15 klubova i organizacija. Pored toga, zahvaljujući donaciji Dunav osiguranja od dva miliona dinara, počelo je uređenje košarkaškog terena u centru Mionice. A očekuju se dodatna sredstva na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstva veća od 20 miliona dinara.

–  Mionica je 2018. godine dobila Halu sportova, najmoderniju u Zapadnoj Srbiji. Ovu, najveću i najznačajniju sportsku investiciju u istoriji opštine vrednu 113,7 miliona dinara, sa 73,3 miliona finansirali smo iz vlastitog budžeta, a sa 44 miliona nas je podržalo Ministarstvo sporta. O značaju investicije ne samo za Mionicu, nego za ovaj deo Srbije, svedoči i činjenica da je Halu sportova otvorio predsednik Aleksandar Vučić – rekao je Janković.

Akademija vodenih sportova pokrenuta je sa idejom da deca upoznaju sport na pravi način, od najboljih sportista, trenera, animatora, vaterpolista sa izgrađenom karijerom. A ta znanja i trenerski alati će ostati i domaćim trenerima koji mogu da nastave da ih primenjuju. Grehota je ne iskoristiti potencijal koji imaju mionički bazeni. Istakao je Nikola Rađen.

Zainteresovani se mogu prijaviti na broj: 014/3422-280, a formulare mogu preuzeti na sajtu Sportskog centra Mionica (www.scmionica.rs).

1 comment on “U banji Lepenica vaterpolo kamp za decu iz Mionice

  1. Коста

    Пре две године одушевио сам се Општинском управом Мионице у поступку прикључења куће на водовод, Прошле године сам се поклонио Пореској управи Мионице јер сам у року од три дана добио решење. На Петровдан су ме обрадовали асвалтним путем до куће. О организацији културних догађања врло похвално. Добро је када неко и у пракси потврђује да је највредније улагање, улагање у децу. И на крају, када се сетим давних година и Мионице сврстане у ред најнеразвијенијих општина бивше земље, „скидам капу“ данашњем статусу.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.