Ponovo polomljena pečurka pored reke

Samo par meseci nakon što je polomljena pečurka na obali reke Gradac zamenjena novom , huliggani u toku noći polomili i drugu. Aktivisti Gračanske patrole o slučaju su obavestili i policiju.

Na prostoru kod Plavog mosta na reci Gradac za odmor posetilaca pre nekoliko godina postavljene su dve pečurke. Koliko ovog proleća jedan od njih našla se na meti huligana . Grad je pomenutu pečurku zamenio postavivši novu, a prethodne noći i druga pečurka nekom je zasmetala.

S obzirom da vetra nije bilo, a ni kiše svi su izgledi da je za ovo zaslužan ljudski faktor.

Grad Valjevo je u pogledu uredjenja priobalja reke Gradac pre 7 godina postavio više pečurki  i tabli. Table obaveštenja mahom su uništene dok pečurke još odolevaju. Pomenuti prostor kod Plavog mosta zamišljen je kao izletište , ipak svi planovi vezani za to mesto nisu u potpunosti realizovani.

O ovom delu reke u poslednje vreme uglavnom se stara  bez naknade Udruženje gradjana  Gračanska patrola. Ovo udruženje do sada je organizovalo nekoliko akcija čišćenja pri čemu je uklonjeno smeće, šiblje i korov. Jedna takva akcija biće organizovana i danas kada će aktivisti Gračanske patrole  u popodnevnim satima urediti levu i desnu obalu brane koje su zarasle u korov.

Uništavanje mobilijara u Valjevu nije novost, a neki raniji slučajevi pokazali su da mobilijar ne uništavaju samo maloletni sugradjani već I lica do 30 godina uglavnom u teško alkoholisanom stanju. Odluka o komunalnom redu predvidja kazne za ovakvo ponašanje , a ranijih godina to se mahom svodilo na procenu štete I potom naknadu koju su počinioci morali da plate.

S obzirom da uništavanje mobilijara nije zaustavljeno , pa često možemo da vidimo polomljene table obaveštenja, ispreturane djubrijere , oštećenja na žardinjenrama I klupama, možda ne bi bilo loše da grad razmisli o pooštravanju mera kaznene politike.

2 comments on “Ponovo polomljena pečurka pored reke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.