NS: Devet godina jednog ništa

Povodom saopštenja Srpske napredne stranke izdatog nakon održane sednice Okružnog odbora i nakon obraćanja gradonačelnika Valjeva, saopštenje za javnost izdao je GrO Narodne stranke. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Prva strana investicija u gradu Valjevu bila je italijanska firma „Vali“ koja je u naš grad došla 2001. godine. Posle pet godina, dakle 2006.-te godine, ista firma se preselila u Beloševac, pri čemu su od tamošnjih meštana, svojim sredstvima, a ne novcem građana Valjeva kupili zemljište za svoj pogon u kojem danas radi oko 1500 radnika.

2003. godine je u naš grad došla firma „Austroterm“ , koja je zemljište za svoj pogon takođe kupila sopstvenim novcem, a ne novcem građana Valjeva.

2004.-te godine je potpisan ugovor sa firmom „Gorenje“, koja danas zapošljava oko 1000 radnika. Iste ove 2004.-te godine prikupljena je sva dokumentacija i urađen je idejni i građevinski projekat za „Toplanu“  i aplicirano je kod evropske agencije za rekonstrukciju i dobijeno četiri miliona evra za ovaj projekat, koji je inače jedan od najvažnijih projekata za ovaj grad.

Valjevski seljak je u to vreme imao 14000 po hektaru pomoći od strane države i pravo na povraćaj akciza na naftu i veštačko đubrivo.

U pomenutim firmama danas radi oko 50% radno sposobnog stanovništva grada Valjeva. Sve navedeno je lako proverljivo i desilo se za vreme bivše vlasti

A, posle toga, NIŠTA! Ništa, ništa i ništa gospodo draga! Devet godina NIŠTA, sem lopovluka, kupovine radnih mesta i diploma i brojnih afera poput „Krušika“ i projekta „Nevidljiva deca“.

A onda, gospodin Šapić na okružnom odboru kaže kako im je pet godina trebalo da isprave greške prethodne vlasti! Čije, gospodine Šapiću? Vaše sopstvene, Gordane Čomić, Siniše Malog ili Gorana Vesića?

I na kraju, gradonačelnik Valjeva, čovek koji se za čitavo vreme trajanja pandemije nije obratio građanima, nije sazvao nijednu konferenciju za medije ili izdao saopštenje, oseća potrebu da se obrati povodom posete opozicionih političara Valjevu. Svaka čast, gradonačelniče! Virite u tuđe dvorište, a u svom za godinu dana niste uradili NIŠTA!

Ili Vam možda treba još pet godina, kako reče gospodin Šapić da se konsolidujete? Izvinite gradonačelniče, ali mi, uz dužno poštovanje, nemamo vremena da to čekamo. Najčasnije, što u ovoj situaciji možete da uradite jeste, da podnesete ostavku! Vi, kao čovek iz košarke, niste uspeli za godinu dana da na urađen teren iznad „Zdravljaka“ na Pećini postavite koševe! Niste još okrpili rupe po gradu, nastale prošle godine!  Obećavate polet i razvoj dolaskom nemačke firme „Bizerba“ koja će po zvaničnim podacima sa sajta Ministarstva privrede u sledećoj godini zaposliti tri radnika, a u 2023.-oj još 28 i tako do 2027.-me, kada će imati 305 radnika!? Da li će to kompenzovati 1000 otpuštenih radnika samo u ovoj godini? A za to ste poklonili građevinsko zemljište i čitavu infrastrukturu, zadužili  grad Valjevo i firmi „Bizerba“ ćemo dodatno platiti 15 hiljada evra po svakom radnom mestu! Pa mogli ste, pobogu, otvoriti trafiku ili kiosk brze vhrane i zaposliti tri radnika!

Prethodna vlast nije zadužila grad, a pritom su doveli od 2001. do 2004. više firmi u Valjevo nego vi za devet godina!

Uspeh Srpske napredne stranke može, na kraju, da se svede na sledeće: državu, tj. sve građane su zadužili za 15 milijardi evra u poslednjih 9 godina! To je 138 miliona evra mesečno ili 4,6 miliona evra dnevno! Za to vreme država je postala siromašnija, a oni bogatiji!

Mi im zato obećavamo, da ćemo svu nezakonito stečenu imovinu oduzeti i novac vratiti u gradski budžet i da ćemo sve lopove, bez izuzetka i povlašćenih,  poslati u zatvor! Ići ćemo od firme do firme, od čoveka do čoveka, sve do poslednjeg bota Srpske napredne stranke! To vam obećavamo, Tako nam Boga, a mi držimo reč!

Gradski odbor Narodne stranke Valjevo“

39 comments on “NS: Devet godina jednog ništa

  1. Dama bez blama

   Kako se otimate za koji glasic? Rasturili ste onu lopovsku stranku ds u kojoj ste svi zajedno bili, pa se sad svadjate medjusobno.

   Reply
  2. opoѕicionar

   Ovaj primitivac koji se lazno predstavlja nema argumenata na napisano saopstenje pa pokusava da napravi razdor. Nismo toliko naivni i ne nasedamo na ove gluposti. Jedino sto znate jeste da vredjate. Sram vas bilo. Bicete javno na stubu srama vrlo uskoro svi do jednog ! E zato revansizam sledi, ali zaboravite na opravdanje ”morao sam zbog posla”.

   Reply
  3. Sramota

   Izuzetno neprimeren komentar članova SSP Valjevo. Ostao im naslov sa prethodnog komentara i nema dalje. Podhitno tražiti pojašnjenje. Na šta ovo liči da se napada funkcioner Narodne stranke i to ovako vulgarno?

   Reply
 1. Nikad

  Zamisli koliko moras da budes jadan da budes uz nekog ko je kao Vuk Jeremic, Djilas i ostali.

  Reply
 2. Kum Gaja

  Svaka čast .. Ovo je sve tačno !! Što se tiče Valjeva – nije urađeno NIŠTA !!! NapreDNO!

  Reply
 3. Radoje

  Na vašu zalost, nista od toga, ostajete opozicija, jos dugo dugo dugo…
  PS. Kada ste nabrajali, sto niste napisali i koliko ste firmi zatvorili za vreme vase vlasti?!

  Reply
 4. Darko Caric VA

  Banda ni ulice ne moze da okrpi kamoli da organizuje neku proizvodnju.milijarde kubika vode stoje u brani,a selo pet kilometara od valjeva nema kapatku vode!Bravo za Narodnu stranku i Profesira Milosa

  Reply
 5. Males nije na vlasti

  Sad je problem debeli Males što ništa nije urađeno u Valjevu???? Hajde sram vas bilo na komentaru i sram bilo urednicu portala što je isti pustila! Možete nas vredjati, ali naše vreme tek dolazi.

  Reply
 6. Zvonko sa Kosova

  Kazu Pasulj iz Okruga pise saopstenja, a Radojica iz Tubica cenzurise, Klomber kao mlogo los covek privremeno je sklonjen. Elita SNS. Ja valjda znam.

  Reply
 7. Revanšizam

  Aaa Sns-ovce, čeka vas revanšizam! Prpa bato, a? Čelična metla će da radi. Svakog ćemo izvući na svetlo dana, a vas sto botujete za Sns javno ćemo slike objaviti.

  Reply
 8. Kompleks

  Ko je rasturio DS zna se . Isti oni koji pokusavaju da rasture opoziciju koji su imali zadatak da rasturaju i proteste a sad zarad nekog radnog mesta “na birou” npr pokusavaju da iza laznih adresa i imena buse po lokalnoj opoziciji😁😁

  Reply
  1. Idiotluk

   Pazi, sve je moguće. Ali ako konkretno misliš na Djukica, što taj Ds nije nastavio rad i kad su oni otišli, tačnije njih 25. Ko im brani da radi? Čega se plaše? Ima li neke ideje? Ko je uništio proteste? Opet Djukic? Plitko, ali mnogo. Ko je provalio instalirane kadrove SPS i Sns u “opoziciionoj” stranci? Možda vas to muči. Ili vas muči nešto drugo? Plašite se uspeha Narodne? Kako je moguće da pripadnik “opozicione” stranke radi i dalje na određeno u Krušiku, a suprug pravnice, koji je cenzurisano u banci kao obezbeđenje, a imate i da objašnjavate i za sredstva za Alimentacioni fond. Zaigrali ste se, ali ste neiskusni.

   Reply
   1. Lipa pamti

    Vec prva recenica bode oci. Nije pomenuti otisao pomenuti je oteran i DS on nigde ne odlazi njega proteraju. Zna se i koja je njegova cena jeftina je on roba. Za jedno radno mesto taj j spreman na sve. Ali tome ce brzo doci kraj . A ovo dole pomenuto slobodno reci na koga se misli jel ovo sa nasom strankom nema veze. Ako vec botujes onda si promasio vest

    Reply
    1. Stočna pijaca

     Šta te tačno uznemirilo? Ko ti drma kavez? Istina boli, a neznalice i lazove najviše. Kada brojke govore, bogovi ćute. Nemoj Ivkoviću da namerno praviš svadju u opoziciji, mada ti je to posao. A ko je oteran, poteran, najuren, videćemo. Nego, koliko su prasici danas?

     Reply
    2. Sam se otkrio

     Sam se ofiras dilejo da pišeš za SSP. Maske su pale. Koliko možeš da budeš glup, a da ovako nešto bez uključivanja mozga u pogon ( ako isti imaš) napišes. Namerno svadjas opoziciju i tražiš krivca u drugom. Sad si uhvaćen.

     Reply
    3. Reci ali smisleno

     Šta god, ali je istina da se bez njega ne može. Sve se jasno vidi, kao što se zna. Možete se krstiti levom, desnom, ali ne pomaže.

     Reply
 9. Pedja

  Ljudii jedni drugi uradimo nešto za naše Valjevo bez da nam se drugi mesaju , mi znamo svi šta nam je preko potrebno rešavati…
  Hajde da vidimo predloge i konkretna rešenja za naš grad . Bez uvreda poniženja ,omalovažavanja mi uradili ovo a vi ništa itd.
  Ovde se nisam deklarisao ni za jednu politička opciju samo da vidim koliko stvarne želje ima u nama a koliko smo patološki bolesni odnosno ima li nade…
  Pozdrav VALJEVO

  Reply
 10. Analiticar

  Ovde cak ne botuju Vukovi botovi iz Valjeva, vidi se nedeljama vec da ovde botuju njegovi iz Beograda i da se ne razumeju u teme u Valjevu, vec samo ono sto inace svugde pisu po Srbiji.

  Reply
 11. Stara izreka

  Koliko vidim malo je ljudi bilo na dolasku Djilasa u Valjevu pa je neko dobio packe i traži nevidljivog neprijatelja po drugim strankama. Malo porše, malo bromazepam i eto rezultata. Prvo se počisti u svom dvorištu, pa se gleda u tudje.

  Reply
 12. Historija se ponavlja

  Svako ima svoje parče, ne treba da se sekira bespotrebno. Ako vi jednog čoveka optužujete za sve, onda ne treba da postojite i treba da se zapitate, šta nije u redu sa vama. Dokle god ovako loše razmišljate, tako ćete i proći na izborima. Sklonite se i prepustite nekom drugom opoziciju. Mislim da niste ni svesni, šta komentarisete.

  Reply
 13. Sima Jankov

  Dokle god se prebrojavaju opoziciona krvna zrnca, dotle će Vučić vladati. Ovde je svaka vaška obaska, svi nesto žele, a kada se pogleda ko su i šta su, velika praznina.

  Reply
 14. Uspeh se ne prašta

  Malo smo kivni na uspeh Narodne stranke, a? Top teme stalno serviraju, pa malo ajde da pljujemo po istoj. Smešno

  Reply
 15. Vladimir. M.

  Kupili ste moj glas, ne novcem, nego programom i pričom o revanšizmu. Ako ga ne sprovedete i ne stanete ovom zlu od sns-a za vrat, isti ste svi.

  Reply
 16. Marko

  Botovi, i vlasti i nažalost koliko vidim po kometarima i “opozicije” oladite malo. Svesni smo da ste uspaničeni zbog obećanja koja Narodna stranka u poslednje vreme zagovara. Svesni ste i jedni i drugi šta je revanšizam i lustracija pa zato panično jače nego ikad pišete komentare na saopštenja Narodne stranke mislite to će vam pomoći, skupićete poene kod koordinatora? Mislite tako ćete održati vašu zonu komfora još uvek na vlasti? Setite se samo da je u Nemačkoj nakon pada nacista čak i fotograf Adolfa H. osudjen na 10 godina zatvora zbog obmanjivanja nacije kroz svoje fotografije koje je objavljivao. Uvek imajte to na umu 😉.
  Narodna stranka do pobede!
  ✊🇷🇸

  Reply
 17. Jadan si uvek bio i ostao

  Mare care ajde idi kod cika Vuka da te malo pomazi po glavi i da cokoladu i idi posle toga da se igras u pesku.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.