Gradska uprava grada Valjeva: Činjenice u vezi rekonstrukcije ulice

Povodom održane konferencije za novinare odborničke grupe u Skupštini grada Valjeva SPS-JS, Gradska uprava grada Valjeva izdaje sledeće saopštenje:

Gradska uprava grada Valjeva, shodno članu 88. Zakona o javnim nabavkama pokrenula je postupak javne nabavke rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, koja je predviđena u planu javnih nabavki  za 2021.godinu, koja se nalazi u Planu komunalne infrastrukture grada Valjeva, za čiju realizaciju su opredeljena  budžetska sredstva grada za tekuću godinu.

U prvom kvartalu 2021. godine na zahtev Odeljenja za infrastrukturu  Gradske uprave grada Valjeva, pokrenuta je javna nabavka i izrađena nova projektna dokumentacija za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, od strane  grupe ponuđača GMP Gramont, Geopanonija i Šid projekt ukupne  vrednosti  787.000,00  dinara bez PDV-a.  

Osnovni razlog koji je uslovio izradu nove tehničke dokumentacije su brojne tehničke nepravilnosti i propusti u prethodnoj projektnoj dokumentaciji čija bi realizacija po postojećim tehničkim rešenjima bila umnogome otežana  uz mnogo veća novčana sredstva od sredstava koja su opredeljena u raspisanoj javnoj nabavci.

Prethodna tehnička dokumentacija nije na pravi način rešila odvođenje atmosferskih voda sa ulice, nije isprojektovan posebni atmosferski kolektor, što je zakonska obaveza, propisana da ulice  tokom velikih padavina ne bi bile poplavljene.

Takođe, postojeće instalacije u trupu ulice postavljene su na nepropisan način čije se sadašnje stanje ne može zadržati iz razloga da ne bi dolazilo do prekopavanja ulice.

Tokom realizacije raspisane javne nabavke sve instalacije biće postavljene  na propisan način.

Kao tehničko rešenje nije prihvatljiva izgradnja biciklističke staze kao i  činjenica da bi zbog izgradnje iste došlo do seče svih stabala duž Ulice Vuka Karadžića, što je apsolutno neprihvatljivo projektno rešenje.

Zatečeni projekat je podrazumevao nabavku i ugradnju crnih kamenih ploča kojima bi se popločao trotoar, a nabavka i ugradnja  po predmeru i predračunu bi koštala oko 100.000.000 dinara, a koje je neracionalno i bespotrebno.

Imajući u vidu da je u toku postupak sprovođenja javne nabavke i da je rok za dostavljnje ponuda 23. jul 2021. godine, da shodno članu 97. Zakona o javnim nabavkama privredni subjekti imaju mogućnost da u pisanoj formi  putem portala javnih nabavki traže od naručioca dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi sa dokumentacijom o nabavci kao i mogućnost ukazivanja naručiocu ukoliko smatraju da postoje nedostaci ili nepravilnosti u dokumentaciji, kao i činjenicu da se dodatna pojašnjenja i informacije objavljuju na portalu javnih nabavki, Gradska uprava grada Valjeva kao Naručilac, neće davati zvanična saopštenja, dok se ne okonča započeti postupak javne nabavke.

GRADSKA UPRAVA GRADA VALjEVA”

16 comments on “Gradska uprava grada Valjeva: Činjenice u vezi rekonstrukcije ulice

 1. Jao jao

  Ne mozete se oprati. Jasno je kome namestate. Jesu li to datumi OPET pomereni? Jeste li koristili za ovu objavu onaj piratski sajt? Onaj koji se ne zna ciji je ili se pak zna?

  Reply
 2. Dragica Markovic

  Ma svakome je jasno da sps samo napada, jer im fali fotelja i vrse pritisak ne bi li usli u koaliciju, ali ovo sto rade samo njima steti.

  Reply
 3. Joca Kontras

  Meni je muka od sadasnjih sps-ovaca. Onaj Pavlovic upropasti partiju, ali nema veze i zasluzili su.

  Reply
 4. Ha ha

  Bolje bi bilo da su cutali, ovako su izasli juce u medije i danas se opet ceo grad smeje socijalistima.

  Reply
 5. Mile Seljak

  Molim redakciju da ispita koliko je u vreme socijalista i njihove vladavine Direkcijom asfaltirano ulica u Valjevu bez papira, projekta, da nisu reseni imovinsko pravni odnosi, sto kaze nas narod “na divlje” i koliko bi to moglo da kosta grad, ako vlasnici tih parcela koje su asfaltirane odluce da tuze grad? Molim i nadlezne da to ispitaju.

  Reply
 6. Djoka

  Ma briga sps-ovce za činjenice. Oni bi samo fotelje, naviklo to decenijama i ne može bez fotelje, para i muljanja, daleko im lepa kuća.

  Reply
 7. Saša

  Ako je sve tako kao što kažete,tužiti onog što je radio prethodni projekat i onog što ga je platio.Sve pare da vrati sa kamatom i svu nastalu štetu da nadoknadi.Ne može da bude “Pui pike ne važi”.

  Reply
 8. sin anarhije

  U KINI BI SE ZA OVAKVE STVARI ISLO NA ROBIJU , ALI OVO JE vuciceva SRBIJA ZA NASU ILI NJEGOVU DECU …

  Reply
 9. Taor

  Ima li neko iz opstine da pogleda ove seoske puteve. Jer ne moze da se prodje nikako posle ovih kisa…jer narod nema kome da se obrati. Direkcija ne postoji.a predsednik MZ se pita ko prase u Matijevicu

  Reply
 10. Istina

  Bruka. Dok nesposobni pokušavaju da urade rekonstrukciju jedne ulice u gradu, sve ostale propadoše. Pogledajte ulice u Brđanima, Naselju, Petom Puku… svugde su ulice u haosu. Dalje problem nerada, partijske i bratijske države je omogućio da se parkiraju vozila na sve strane… Više nigde nije bezbedno prolaziti kolima, a ni peške…
  Sela, to je reč koja se u valsti ne izgovara. Izgovara se samo Beograd na vodi, metro i projekti od milijarderskih cifara… Šta ima da se zaradi na seoskim putevima, sića!
  Ali bar jedno je jasno. Jasno je to da se sa lažnim diplomama, falisifikatima, lažnim doktoatima društvo gura nazad, sve se ruši kao ona zgrada na Vračaru…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.