Aleksandar Vučić počasni gradjanin-Skupština odlučuje 27.jula

Na sednici Skupštine grada zakazanoj za 27.jul biće doneta odluka o dodeljivanju zvanja počasni gradjanin aktuelnom predsedniku države Aleksandru Vučiću. Inicijativu za dodelu ovog zvanja podnela je odbornička grupa koalicije SPS-JS.

U maju ove godine koalicija opozicionih partija SPS-JS podnela je zahtev Skupštini grada da se zvanje počasni gradjanin dodeli predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Od 2000-te pa na ovamo zvanje počasni gradjanin dodeljeno je Anatoliju Karpovu, Milošu Teodsiću i Matiji Nastasiću. Ukoliko Skupština prihvati ovaj predlog , što je gotovo izvesno, Valjevo će dobiti 14-og po redu počasnog gradjanina.

Ostaje da javnost proceni da li je predlog opozicionih partija bila zapravo politička igra ili je pak namera opozicionara iz SPS-a i JS-e bila iskrena.

Kakvi god motivi bili, ostaće istorijski zapisano da je jedna opoziciona grupacija podnela predlog da zvanje počasnog gradjanina bude dodeljeno lideru partije koja je na vlasti i kojoj su oni upravo oponenti.

A istorija kao istorija , uvek na kraju ona sudi.

SNS se po ovom predlogu do sada u javnosti nije izjašnjavala pa će praktično njihov stav biti iznet glasanjem na sednici Skupštine.

Koalicija SPS-JS predlog za dodelu zvanja počasni gradjanin Aleksandru Vučiću obrazložila je na sledeći način:

“SKUPŠTINA GRADA VALjEVA

Predlažemo skupštini grada Valjeva da, u skladu sa Statutom grada Valjeva, Poslovnikom skupštine grada Valjeva i drugim zakonskim propisima, na svojoj prvoj narednoj sednici Aleksandra Vučića Predsednika Republike Srbije proglasi počasnim građaninom grada Valjeva.

Aleksandar Vučić je čovek koji voli svoju zemlju. On poznaje svako mesto u Srbiji, jer želi da se svaki Okrug razvija i da svi naši građani lepo žive. On je ljudima vratio veru u pravdu i poštenje. Pokazao je da nije uzalud biti radan i vredan već da se rad, trud i znanje uvek isplati. Poštovanje zakona mu je uvek na prvom mestu, a interes naroda iznad svega. Naučio nas je da u životu nema nedostižnih ciljeva ako marljivo i vredno radiš i ako veruješ u svoj rad. Snove o boljoj budućnosti, pretvorio je u realnost. Vratio je međunarodni ugled Srbiji i danas je naša zemlja poštovana svugde u svetu. Zahvaljujući njemu, gradimo poverenje i saradnju sa svima, a sukobe i ratove ostavljamo drugima. Brinemo o Srbima ma gde oni živeli. Najviše je doprineo da zaštitimo naše nacionalne i državne interese. Doneo je mir i sigurnost Srbima na našoj svetoj zemlji na Kosovu i Metohiji. Srbija nije više, kako on voli da kaže „vreća za udaranje“ već kredibilan i ravnopravan partner svima u svetu. Njemu je važno da napredujemo u zdravstvu, ekonomiji, privredi, obrazovanju, kulturi, sportu i svim drugim oblastima kako bi Srbija bila moćna i snažna. Svet u neverici gleda i odaje mu priznanje na uspešnoj nabavci vakcina koje znače povratak u normalan život za naše ljude. Bolja budućnost za našu decu je njegov osnovni moto i pokretačka snaga.

Hrabro je najavio da želi da menja Srbiju na bolje kad je predstavljao Program „SRBIJA 2020-2025“. Program koji znači novu nadu. Program koji znači nove mogućnosti. Program koji će od Srbije napraviti neuporedivo bolje mesto za život, a njenim građanima doneti bolji životni standard i prosperitet.

Konačno, nije naš predsednik zaboravio da razvija Valjevo i čitav Kolubarski okrug. Brze saobraćajnice koje nas približavaju Beogradu, dolazak investitora koji će zaposliti našu omladinu, unapređenje turističkih potencijala Divčibara, gasifikacija koja će trajno rešiti problem zagađenog vazduha u Valjevu su samo neki od projekata koji našem gradu vraćaju dostojanstvo, a Valjevkama i Valjevcima priliku da grade bolju budućnost. Znajući Aleksandra Vučića, uvereni smo da se on neće zaustaviti na ovim razvojnim projektima za  naš grad tako da dok je on na čelu Države i Valjevo i Srbija su u sigurnim rukama.

Na kraju, valja podsetiti na njegov citat koji ponajbolje odslikava o kakvom se čoveku zapravo radi i koji treba da posluži svima nama u borbi za bolje sutra:„ Samo vrednim i marljivim radom, sposobnošću i znanjem se kupuje budućnost.“

Zbog svega prethodno navedenog, očekujemo da udovoljite našem predlogu.

Živeo Aleksandar Vučić Predsednik Republike Srbije!

Živelo Valjevo!

Živela Srbija!

U Valjevu, dana 27.05.2021. godine”

30 comments on “Aleksandar Vučić počasni gradjanin-Skupština odlučuje 27.jula

 1. Krušikovac

  Sada Naprednjaci u Valjevu da predlože ,”darka glišića” za počasnog gradjanina Valjeva..

  Reply
  1. Plačite sad džaba

   Vama je Darko Glišić trn u oku zato što vas pobeđuje na izborima i zato sto ne možete da izvršite pritisak na njega da se ubacite u vlast u Valjevu.

   Reply
  2. SSSS

   Darko pomaze nas grad i to znaju ljudi koji kapiraju kako nam stizu razne pomoci i svasta nesto, a i licno je pomogao mnogim ljudima iz Valjeva. Mi smo sami sebi problem, nije nama niko kriv sa strane, nego sto smo decenijama podeljeni, a sloga nam treba.

   Reply
 2. Sps bot odbor prop'o

  Socijalisticki bot odbor je predlozio i svaka im cast. Pavlovicu da se svecano na sednici dodeli veliki sendvic naprednjacki da ga izede. 😂

  Reply
  1. Ha ha

   Da mu Radoica kao kolega predsednik odbornicke grupe uruci veliki sendvic sa masnicom nekom, onako svecano da bude.

   Reply
  2. Karaula

   Kladim se u deset maraka da Pavlovic radi za njih od 21.07.2021. uvece kad je shvatio da su socijalisti izgubili izbore?

   Reply
 3. Duda

  Kakva god da je namera socijalista ja sam za. Kad oni nemaju nekog svog koga narod voli, lepo je da predlože nekog drugog. Ja iskreno podržavam Vučića i on nam sređuje lepo Srbiju i za njega kao njega samo reči pohvale.

  Reply
  1. Joca Kontraš

   Ko zna od kad on jede njihov sendvič. Vidi se da namerno radi sve što ide na štetu sps-ovaca tamo.

   Reply
 4. Патриота

  Вучић је патриота и ја га подржавам. Не подржавам све његове, али њега подржавам, јер се бори за народ и државу.

  Reply
 5. Kurčubić

  Nadam se da će pored istorije nekim socijalistima još neko da sudi za sve ono što su decenijama upropašćivali.

  Reply
 6. Slobodan umetnicko ime mi je Boban

  Vucic je zasluzio to priznanje i ja nisam glasao prosle godine za njegovu stranku, ali na sledecim izborima hocu, jer je dosta odvojio za Valjevo i tek nam krece. Trebalo je da socijalisti padnu sa vlasti da bi nam krenulo.

  Reply
 7. NapreDNO

  Jadni li ste botovi kada ne shvatate da vas Pavlovic pod..bava… Al ide Skupstina dobicete jos koju dozu, jedva cekam. Nek se spremi Sneki Zinasa.

  Reply
 8. Jarok

  Ma mani te se gluposti, nego zašto gradski odbor još nije izdao saopštenje o Velji nevolji kako preko Djilas lažno optužuje predsednika i porodicu? Kasni se, ne valja.

  Reply
 9. dedagaga

  Текст предлога је као осредњи основачки писмени рад.

  Reply
 10. Duplo golo

  Aj se kladimo da vrhovni nece prihvatiti , poranili ste rođaci pre vas meonica i lubenicari sa uba e tek ondak dolazite vi na razmatranje,posmatranje daklem da uđete u uži izbor ….

  Reply
 11. Istina

  Глупости.
  Какв равноправан партнер у свету кад од нас направисте прћију и сметлиште…
  Хоће лажов да мења Срију, па где је био до сада толике године? Омогућавао да његови краду, плјачкају, убијају недужне људе…
  Омладино, бежите одавде…

  Reply
 12. Valjevac

  On i Mišić počasni građani,više je za Valjevo učinio i po njemu Valjevo se prepoznaje Nikola Kalabić geometar

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.