Za Valis u eliti potrebna sredstva

VK Valis predstavio je projekat „Valis u eliti“. U sali Valjevske gimnazije okupili su se zaljubljenici u ovaj sport, a razgovor je pored predstavljanja samog kluba tekao i u pravcu finansiranja  jer je ovom klubu za učešće u višem rangu takmičenja neophodno i više sredstava. Na ovom skupu moglo se čuti i da nije normalno da više sredstava od prvoligaša dobijaju klubovi koji igraju u trećoj ili četvrtoj ligi.

„VK Valis već deset godina radi na tome da pravi mladje pogone i selektuje igrače za prvi tim i ove godine smo napravili istorijski uspeh kako za sam VK Valis tako i za sam grad. VK Valis je jedini timski sport i klub koji će predstavljati grad u višoj ligi . Cilj nam je da naše igrače zadržimo u Valjevu i ostanemo medju prvih osam , a u Super ligi susrešćemo se sa najboljima gde igraju i naši reprezentativci. Mi ćemo nastaviti da razvijamo i naše mladje selekcije“, poručio je prilikom predstavljanja kluba u kom trenutno postoji pet selekcija predsednik kluba Nebojša Stojaković.

On kaže da postoje i pauze u treninzima i izrazio  nadu  da ćemo jednom doći i do zidanog objekta . „Želja grada je da renovira bazen i mi ćemo u septembru , oktobru u jeku pripreme za  ligu imati i problem gde i kako trenirati. Spuštanje i podizanje balona malo nam pravi problem u vezi treniranja i treba pronaći način da se to reši“, rekao je Stojaković.

Projektovani budžet kluba za 2021/2022 godinu iznosi 24 miliona dinara. Grad Valjevo je ovom klubu najpre opredelio 4,5 miliona dinara, a potom rebalansom dodao još 2 miliona. Na klubu je tako obaveza da za potrebe učešća u ligi obezbedi još 18 miliona dinara.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković čestitao je najpre na postignutom uspehu konstatujući da je pred klubom velika borba i veliki rad s obzirom da su se neki klubovi u medjuvremenu pojačali. „Moram da kažem da jedini iznos koji je zadržan na istom nivou jeste za VK Valis s obzirom da je budžet generalo smanjen, ali moramo naći način da pomognemo klubu. Kao trener znam koliko je važna škola vaterpola , da naša deca treniraju ovde i da ovde imamo jednu bazu. Učiniću sve što kao gradonačelnik mogu da pomognem jer ovaj klub to zaslužuje“, rekao je Gojković.

Trener prvog tima je Miloš Saković koji je prisutnima najavio ozbiljan rad i veliku borbu u ligi u kojoj Valis očekuju i Zvezda i Partizan, Novi Beograd , Vojvodina. „Namera je da rastemo i napredujemo, rezultati uz trud neće izostati“, rekao je Saković.

Jugoslav Vasović , direktor VK Radnički kaže da su finansije ključne i da sport bez sredstava ne može da funkcioniše jer ulaganje u sport jeste ulaganje u decu koja će i sama jednog dana odlučivati  o sportu.

Pravo stanje stvari u gradu kada je u pitanju podela sredstava i izdvaanje za sport oslikao je Vojislav Andrić Madjar rekavši da VK Valis nije „čardak ni na nebu ni na zemlji“ već ozbiljan klub sa ozbiljnim šansama i ozbiljnim radom i istorijatom iza sebe . „Oni su u sve ovo ušli sa svojim sredstvima, a sve ove ekipe koje ih u takmičenju očekuju raspolažu sa ozbiljnim novcem. Mi svi treba da se postaramo da ovo ne bude igra za jedno leto. Treba povesti računa o kriterijumima za dodelu sredstava. Sistem da ko je jači u komisiji dobije više novca mora biti prošlost. Nije normalno da klub koji igra u trećoj ili četvrtoj ligi dobije više novca od prvoligaša. Rezultat treba sve da opredeljuje“, poručio je Andrić.  

Tako je VK Valis pored borbe u bazenu započeo ozbiljnu borbu za obezbedjenje sredstava kako bi uopšte takmičenje moglo da bude stabilno , a učešće izvesno. Deluje porazno i neverovatno da u situaciji kada se sredstva dodeljuju zbog tradicije i drugih podobnosti, ovaj klub u trku za sredstvima ulazi „samo“ sa rezultatima i radom.

2 comments on “Za Valis u eliti potrebna sredstva

  1. Baki

    Slažem se sa predsednikom kluba i bivšim direktorom Gimnazije oko njihovog vidjenja stvari i sramota je da se pare bacaju u neke klubove koji niti imaju rezultate niti svrhu postojanja osim da se češu za opštinske pare.

    Reply
  2. milan

    Prosto je neverovatno za ovakav klub i ljude u njemu bas nijedan komentar. Svi komentari u predhodnim objavama je dokaz cistog botizma u ovom drustvu. Bravo za Valis!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.