Uspesi Gimnazijalaca

      3 коментара на Uspesi Gimnazijalaca

Učenici Valjevske gimnazije i pored činjenice da se nastava u školama  zbog epidemiološke situacije odvija u posebnom režimu, ostvarili su zapažene rezultate na državnim takmičenjima. Najzapaženiji rezultat ostvaren je na polju hemije.  

– Na Državnom takmičenju iz srpskog jezika učenice naše škole ostvarile su zapažene rezultate. Teodora Marković III-3 osvojila je 3. mesto, mentor je profesorka dr Vera Vaš, Mina Simić VIII, 3.mesto, mentor je profesorka Sandra Sofronić i Jelena Milićević III-3, 5. mesto, mentor je profesorka dr Vera Vaš;

– Na 52. Smotri recitatora Srbije, treću nagradu osvojila je Nikolina Ružičić III-7, mentor je profesorka Vida Nikić;

– Na Državnom takmičenju iz književnosti pored Jane Vidić III-7 treću nagradu osvojile su i Aleksandra Mitrović III-7 i Dušica Ljubičić III-2. Mentori pomentih učenica su profesorke Vida Nikić i mr Milena Milisavljević.

Istakao bih činjenicu da smo škola sa najviše osovojenih nagrada u kategoriji trećeg razreda.

– Državno takmičenje iz stranih jezika održano je 22. 5. 2021. godine u Beogradu u Prvoj beogradskoj gimnaziji. Izuzetan uspeh postigle su naše učenice Andrijana Ivanović IV-5 i Milica Lukić IV-5 osvajanjem drugog mesta u specijalnoj kategoriji. Mentori su profesorke Ivana Veselinović i Biljana Marinković. Na Državnom takmičenju učestvovao je i Petar Jovanović IV-3 (mentor, profesor Aleksandar Sabotkovski);

– Učenik Mihailo Lekić I-1 učestvovao je na Srpskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Beogradu. Mentori su profesori Marijana Stafenović i Veljko Ćirović; 

– Prvu nagradu na 19. Literarnom konkursu “Vukovo zvono” u Loznici osvojila je Marija Bojanić III-4.  Mentor je profesor Milan Popović. Marija je osvojila nagradu za kratku priču “Crna ptica” (kategorija srednjoškolci).

-U nedelju, 16. maja održano je finale 29. Poetskog konkursa “Desanka Maksimović”. Sa ponosom i velikom radošću ističemo da je naš učenik, Konstantin Filipović III-5 pobednik ovogodišnjeg konkursa, a deo zasluga i čestitke pripadaju i mentoru dr Veri Vaš.

– U subotu, 15. maja održano je Državno takmičenje iz geografije na Geografskom fakultetu u Beogradu. Najviše uspeha imao je Petar Jovanović IV-3 osvojivši drugu nagradu (mentor, profesorka Bojana Kojić). 

– Najzapaženije rezultate ostvarili su naši hemičari. Na Državnom takmičenju za učenike srednjih škola održanom na Hemijskom fakultetu u Beogradu našu školu predstavljali su Lazar Lazarević I-1 (osvojio drugu nagradu) i Nemanja Savić IV-3 (osvojio 13. mesto, prvih deset učenika je izborilo plasman na Međunarodnu hemijsku olimpijadu). Čestitke učenicima i njihovim mentorima, profesorkama, Slavici Milić i Marijani Mitrović.

– Posebno se izdvajaju učesnici Državnog takmičenja iz fizike za učenike srednje škole, koji su osvojili dve nagrade i jednu pohvalu. Treće nagrade osvojili su: Sofija Nenadović I-1 i Lazar Lazarević I-1, a pohvalu je osvojio Janko Đurić IV-1. Čestitke i njihovim profesorima, mentorima, Mariji Siriški i Ljubomiru Džigurskom.

Bravo Gimnazijalci!

3 comments on “Uspesi Gimnazijalaca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.