Ugostiteljski objekti neograničeno i sa muzikom-Moguće svadbe, mature i ekskurzije

Odlukom Kriznog štaba Srbije , ugostiteljski objekti mogu da rade neogranično na otvorenom, do 1h iza ponoći u zatvorenom i sa muzikom. Trgovine bez ograničenja, a svadbe i  mature do 500 osoba. Školarci ponovo mogu na ekskurzije i rekreativne nastave.

Dragan Obrenović/foto/fejsbuk/

U Valjevu i KO po poslednjm izvštaju Zavoda za javno zdravlje nije bilo novih slučajeva korona virusa. Broj novoobolelih u celoj Srbiji se smanjuje. Upravo smanjenje broja obolelih bio je i razlog za ublažavanje postojećih protivepidemioloških mera.

Krizni štab je tako na jučerašnjoj sednici doneo odluku da ugostiteljski objekti mogu da rade na otvorenom neograničeno, dok će u zatvorenom biti dozvoljen rad do jedan sat posle ponoći. Sportskim događajima moći će da prisustvuje publika do 30 odsto kapaciteta u zatvorenim objektima i 50 odsto na otvorenim terenima, a povećan je i broj građana koji mogu da se okupljaju na otvorenom ili zatvorenom prostoru do 500 osoba.

Novina je I da je muzika dozvoljena u ugostiteljskim objektima . Upravo ove izmene kada je u pitanju I broj okupljenih gradjana , muzički program I boravak u zatvorenom prostoru ukazuju na to da su proslave moguće pa će konačno I svadbe, krštenja I druge proslave do 500 osoba biti I zvanično moguće iako se bar kada je Valjevo u pitanju ovakve svečanosti  ali uz manji broj gostiju organizuju već uveliko poslednjih mesec dana.

„Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja gde je predviđeno više od 500 posetilaca, ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba“, rekao je pokrajinski sekretar Zoran Gojković.

Razloga za radovanje imaju I maturanti jer su maturske proslave dozvoljene do 500 osoba.

Krizni štab je odobrio i relaksirao mere vezane za rekreativnu nastavu za osnovce, srenjoškolce i visoko obrazovanje, te će biti moguće i ekskurzije u okviru vananastavnih aktivnosti.

Predstavnici vlasti i članovi Kriznog štaba ranije su najavili da će do potpunog ukidanja mera doći tek kad se 50 odsto stanovništva vakciniše.

6 comments on “Ugostiteljski objekti neograničeno i sa muzikom-Moguće svadbe, mature i ekskurzije

  1. Budućnost

    Dok većina Srbije jedva sastavlja kraj sa krajem, bogataši prave svadbe za veliki broj ljudi. Nije moguće da jedan čovek ima 500 i više prijatelja koji treba da mu dođu na svadbu???
    Treba trajno ograničiti svadbe na 100 i sahrane na 50 prisutnih i da Srbija konačno krene putem ka razvoju normalnog društva…
    Kafane i restorani treba da ožive…

    Reply
    1. Bojana

      Dakle ljudi sa velikim porodicama treba da biraju koga će da pozovu na svadbu? Ili ću da proslavim samo sa porodicom a prijatelje i par kolega neću ni da zovem! Ili obrnuto da bi se uklopili u 100. Da ne pričam o bližoj rodbini sa kojima sam redovno u kontaktu.
      Nismo baš svi otuđeni iako se nažalost i kod nas to desilo – al opet tešim se manje nego kod drugih…

      Reply
  2. Sjajan

    Sto se tice matura IV godine, od toga nema nista jer su zakasnili!
    Nasi ucenici dobijaju diplome 18.06. a vec u ponedeljak 21.06. ih moraju kopirati i nositi overene po fakultetima da se prijave za prijemni, pripreme su u toku i prvi prijemni ispiti se ocekuju za neke fakultete vec 25.06. tako da matura IV godine nece biti.
    Nisu deca ni ugostitelji krivi za to, svesno je nasa vlada to uradila da se ne bi odrzale, a da deca sutra ne bi na izborima se svetila vladajucoj stranci pa zaokruzili ime Petra Karadjodjevic.
    Zao mi je deco sto necete imati priliku da sad malo stariji budete u toj glamuroznoj noci, vazni, ali srecno na prijemnom!

    Reply
  3. Milan

    Jel to sada znači da kafane u tešnjaru mogu da rade duže od 01.00 ako imaju baštu?

    Reply
  4. Dama bez blama

    Ima da izadjem za vikend i da se nasljemam kao tele. Napicu se kao da su mi oci gladne i ima da se uroljam da ce morati da me iznesu iz kafane sa nogama napred.

    Reply
  5. Биба

    Saće da procvetaju oba dela lokala onog lovca Kuća. Pemzioneriške, invalidska društva i ostali ima da nagrnu sam tako. A i on napreduje. Kazu bijo sastanak u senci rada na kampanji za mesne zajednice juce. Dogovorili da nji troje dobiju sedam mesta koje u lokalu koje u republici. Lepo i korisno. Lovac, ako je jošte posle sednice skupstine lovaca prekojuče, dobiva mesto zamenika predsednika grada i da bude u upravi Distribucije struje (kako nam on isprica danas). Drugi kafedzija da bude direktor ValjevoTurista i u brani Rovni a ostalih jedno direktor bolnice, nešto u veću grada i u Kliničkom centru? Baš lepo. I zaslužili su kaliko su se trudili na izborima. Kafedzija kaže da im je skreso u brk da su ga pokrali na izborima pre gosinu dana i jošte mnogo toga. Neka je.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.