Štrajk glađu boraca u ponedeljak

Kao što su i najavili na poslednjoj konferenciji za novinare, borci Valjeva održaće štrajk koji je kao skup za deset boraca i ratnih vojnih invalida, članova Udruženja boraca ratova od 1990. godine, Policijskoj upravi prijavljen za ponedeljak u 12 časova.

Kako je saopštilo UBR, borci će štrajkovati glađu u šatorima sve do ispunjenja njihovih zahteva, a protest će u ponedeljak u podne početi na uglu Karađorđeve i Sinđelićeve ulice u centru grada.

Zahtevi boraca su sledeći: izrada Spomen obeležja u Beogradu poginulim borcima i umrlim ratnim vojnim invalidima, procesuiranje i otkrivanje građevinske mafije i Valjevu po dobijanju dokumentacije koju posedujemo a štiti ih OJT Valjevo i procesuiranje zaštićenih u OJT Valjevo u zadnje vreme, rasprava oko odbijenih reklamacija u Gigatronu građanima Valjeva, zaustavljanje progona tužilaštva i ZOJT Indire Šulović i ostalih naručioca progona protiv boraca.

Borci u svojim zahtevima navode i sledeće: isplata ratnih dnevnica svima kojima nisu isplaćene u Kolubarskom okrugu, osnivanje kancelarije za boračka pitanja, izmena boračkog zakona, boračke penzije, borački dodatci, overa zdravstvene knjižice i zapošljavanje dece poginulih boraca, umrlih ratnih vojnih invalida i ratnih vojnih invalida.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.