Štrajk boraca: “Razgovor isključivo sa Vučićem ili štrajk glađu”

Članovi Udruženja boraca ratova od 1990. i Gvozdenog puka Srbije nastavili su štrajk u centru Valjeva,pored šatora na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice. Nezadovoljni što u utorak nisu primljeni od strane premijerke Ane Brnabić, oni najavljuju da sada traže razgovor isključivo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da će od 1. jula, ako razmatranje njihovih zahteva ne počne, stupiti u štrajk glađu, ali u Beogradu, pred Predsedništvom Srbije.

“Po četvrti put smo predsedništvu Srbije predali svoje zahteve i tim povodom tražili prijem kod predsednika Aleksandra Vučića. Ukoliko do 1. jula ne budemo primljeni i naši zahtevi ne počnu da se rešavajum uslediće naš radikalan štrajk glađu ali ne ovdem nego ispred Predsedništva na Andrićevom vencu u Beogradu i to sa samo jednim zahtevom – ostavka predsednika Republike“, rekao je na konferenciji za novinare Dejan Milošević, predsednik Gvozdenog puka Srbije, uz napomenu da štrajkači o svojim problemima više ne žele ni sa kim da razgovaraju, osim sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Izrazivši ogorčenje što delegaciju boraca u utorak u Vladi Srbije na ranije dogovoreni sastanak, nije primila premijerka Ana Brnabić, predsednik valjevskog Udruženja boraca ratova od 1990. i generalni sekretar Gvozdenog puka Srbije Ljubomir Bradić je istakao da se umesto premijerke pojavio “zamenik šefa kabineta koji je na razgovor došao potpuno nepripremljen i nije bio upoznat sa zahtevima boraca.

Bradić je podsetio da su zahtevi boraca izgradnja spomen obeležja u Beogradu poginulim borcima i preminulim ratnim vojnim invalidima, izmene i dopune Zakona o borcu koje se tiču boračkog dodatka, boračkih penzija i overe zdravstvenih knjižica.

“Tražimo i otvaranje kancelarije za boračka pitanja, isplatu ratnih dnevnica, zaustavljanje progona boračkih lidera i ostalih boraca za boračka prava od strane osnovnih javnih tužilaštava, posebno valjevskog. Takođe, tu je i zahtev za zapošljavanje dece poginulih boraca”, naveo je Bradić.

3 comments on “Štrajk boraca: “Razgovor isključivo sa Vučićem ili štrajk glađu”

  1. Mod

    Šta je bilo gospodine Bradiću sa obećanjima koja ste dobili od tadašnjeg ministra Đorđevića ? Znao je da odlazi, iskoristio vas je kao glasačko telo i obećao sve i svja, što sadašnja ministarka Kisić ne može da ispuni. I to nije prvi put da su borci izmanipulisani ! Dugo najavljivani Zakon o borcima je štur, pun praznina i mnoge oblasti ne pokriva. Podrška za borce i heroje od kojih država okreće glavu.

    Reply
  2. Joviša Kandić

    Drugovi borci, sa vama treba da je Radoje ,,Muja“ , veliki borac i humanista, čovek visokih moralnih vrednosti, privukao bi široku podršku obespravljenih ratnika.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.