Slučaj IS Petnica:B.S nije uhapšen, ali još uvek ni saslušan

Nakon što su nacionalni mediji preneli informaciju da je lice B.S. koga su sagovornice nedeljnika Vreme označile kao zlostavljača u IS Petnica uhapšen, vrlo brzo ta vest je demantovana. Pomenuto lice nije pronadjeno na adresi na kojoj je prijavljeno, a upravo sa njim treba da bude obavljen informativni razgovor.

U okviru predistražnh radnji do sada su saslušani rukovodioci IS Petnica Nikola Božić I Vigor Majić dok B.S. nije pronadjen na prijavljenoj adresi stanovanja.

Izvori iz pravosudja navode da privodjenje na informativni razgovor nije isto što I hapšenje , kako su nacionalni mediji juče najpre objavili. “Predistražne radnje znače prikupljanje informacija o događajima za koji postoje osnov sumnje da predstavljaju krivično delo. To znači operativni rad policijskih inspektora koji, između ostalog, uključuje i informativne razgovore sa potencijalno osumnjičenima, svedocima i ostalima. Niko ne mora da bude priveden na informativni razgovor, što bi značilo da je lišen slobode a to nije moguće ako ne postoji nalog tužilaštva ili suda, pa se informativni razgovori mogu obaviti na druge načine”, kažu u valjevskom pravosudju.

Valjevska javnost još uvek je uskomešana u vezi slučaja zlostavljanja u IS Petnica , a kako se može videti na društvenim mrežama mišljenja su podeljena u smislu dok jedni osudjuju osumnjičenog za zlostavljanje drugi štite samu Istraživačku stanicu.

Da nije IS Petnica krivac već pojedinci tvrdi I predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je  na konferenciji za novinare u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka rekao da je “užasno to što se dešavalo”, ali da “nije Petnica uradila ništa”.

Naglasio je da osuđuje svako nasilje nad ženama, da su to “užasne stvari”, ali da krivci “imaju svoje ime i prezime”. “Jedan čovek je to uradio, drugi je prikrivao. Kroz tu Petnicu je prošlo na hiljade divnih mladih ljudi. Mora da se govori o problemu, ali to nije uradila Petnica, to je divna institucija”, rekao je Vučić.

On je dodao da krivac treba da se “privede poznaniju prava, dakle u zatvor”, i da se pokaže kolika je presuda za primer svima da to ne može da se toleriše.

Podsećamo, nakon pisanja medija o godinama zataškavanom seksualnom uznemiravanju devojčica u ISP, reagovalo je po službenoj dužnosti najpre Više tužilaštvo u Valjevu, a onda predmet ustupilo Osnovnom u ovom gradu, koje je formiralo predmet i pokrenulo predistražne radnje.

3 comments on “Slučaj IS Petnica:B.S nije uhapšen, ali još uvek ni saslušan

  1. Ljubica

    Vigor Majic je po meni odgovorniji od zlostavljaca jer je on po sopstvenim kriterijumima birao lica koja su radila i bila zaposljavana u Petnici.Pare drzavne a odgovornost nikakva i sto je najgore on osta u Petnici sto mu dodje kao nagrada.Da ima obraza sam bi napustio istrazivacku stanicu.

    Reply
  2. sin anarhije

    Covek nije B S vec Branislav Savic i kod nas samo veliki vodja moze da se krsti kao A V i niko drugi , a ti ljubice na kurir , pink, hepi, pa tamo sa ostalim umobolnicima donosi koletivnu presudu nekome od strane najprostijeg dela ove zemlje svaki dan ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.