Radnički najuspešni fudbalski klub u Valjevu

F.K.Radnički sa Petog Puka je trenutno najbolji fudbalski klub u Valjevu. Tokom ove takmičarske sezone u veoma jakoj konkurenciji u Prvoj ligi Srbije Zapad omladinci i kadeti ovog kluba i pored skraćenјa lige uspeli su da zadrže prvoligaški status.

Kod omladinaca su ligu napustili- Morava(V.Plana), Budućnost Krušik ,Šumadija(Aranđelovac) i Sloboda(Čačak) dok je plasman u Super ligu izborila Mačva(Šabac). Što se tiče kadeta iz lige su ispali: Sloboda(Čačak), Rudar(Kostolac), Bud.Krušik, Ml.Radnik(Požarevac), Šumadija(Aranđelovac) i Smederevo. Sloga iz Požege se plasirala u Super ligu.

Posle svega što se izdešavalo ove sezone u Valjevskom fudbalu u saveznom rangu takmičenja sa teritorije naše opštine u narednoj sezoni imaćemo samo omladince i kadete Radničkog. Svega ovog nebi bilo da u klubu ne radi devet trenera vrhunskog kalibra. Sa prvotimcima je Kosta Marković, a u radu mu pomaže Nikola Ranisavljević.

Omladince trenira Radovan Raša Marković trener sa bogatom fudbalskom karijerom kod nas i u inostranstvu koji je u klubu duži niz godina kao i trener kadeta Nenad Simanić kome u radu pomaže profa Zoran Radović. Sa pionirima i petlićima radi Đorđe Ćirković, a sa najmlađima Bojan Đurić aktivni prvotimac i Marko Mirković koji je ujedno i direktor škole fudbala.Tačku na i stavlja čovek koji je zadužen za rad sa golmanima Zoran Pantelić  Panta jedan od najboljih golmana u fudbalskoj istoriji Valjeva.

Ovo je slika i prilika prvog kluba grada Valjeva što se tiče stručnog kadra.Devet vrhunskih trenera na jednom mestu malo li je? A sledeća sezona već je na pragu. Naravno ambicije su daleko veće, a publika će moći da uživa subotom i nedeljom u lepom fudbalu na stadionu na Petom Puku.

Z.A.

2 comments on “Radnički najuspešni fudbalski klub u Valjevu

  1. KLELOKLOTROKLEKLEBIS

    Bravo za Radnički,a jel postoji još Budućnost Krusik? Koja su sad liga,jel otišao Kublaj kan,ima li ko u klubu,gde odoše 80 miliona za 8 godina,hoće li ko to istražiti ili će biti sve kao i u svemu guraj pod tepih.E moje Valjevo nestadosmo sa fudbalske karte Srbije sa neće trebati autobus za prevoz može se ići i sa biciklima,…..

    Reply
  2. UBLJANIN

    Ovo se kaže na drugi način LJUDI DOVEDITE DECU KOD NAS IMAMO BOLJI KLUB ,STRUCNJAKE,I IGRAMO SA MLADJIM KATEGORIJA U BOLJEM RANGU TAKMICENJA………

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.