Pretresom stana pronadjeno desetine fotografija nagih devojaka

Bivši radnik Istraživačke stanice Petnica Branislav Savić (65), čiji je identitet otkrio bivši direktor stanice Vigor Majić, saslušan је u svojstvu građanina, ali još uvek nije osumnjičen. Za podizanje eventualne optužnice mogao bi biti iskoričćen „Marijin zakon“, ali samo za dela nastala nakon 2013. Izvori Vamedie navode da je za ostala dela praktično nastupila zastara. U pretresu stana pomenutog pronadjeno na desetine fotografija nagih devojaka.

Lice koje je pet devojčica u ispovesti za nedeljnik Vreme označilo kao zlostavljača jer ih je fotografisao i opijao uz prisilu, identifikovao je bivši direktor IS Petnica Vigor Majić kao bivšeg radnika Branislava Savića (65).

Po raspoloživim informacijama nakon što su saslušani bivši direktor Majić i sadašnji Nkola Božić informativni razgovor obavljen je i sa Savićem , ali u svojstvu gradjanina bez lišavanja slobode. Sam predistražni postupak trebao bi da obezbedi dovoljno informacija i materijalnih dokaza. Ipak kako saznajemo za podizanje optužnice presudne su i izjave devojčica koje su bile zlostavljane.

U obavljenom pretresu u stanu Savića, do sada je pronadjeno desetina fotografija nagih devojaka , a  sada sledi veštačenje tih fotografija i identifikacija žrtava, kako bi mogla da se formira krivična prijava.

Izvori Vamedie navode da je na žalost pravno gledano nastupila zastara u predmetima od 2003 do 2013 . godine za ovo delo , aali bi zato za dela učinjena od 2013. godine mogao biti primenjen tzv „Marijin zakon“. Dela obuhvaćena ovim zakonom ne zastarevaju . Naime u pitanju je zakon koji je donet 2013. godine, Zakon o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima,

Po “Marijinom zakonu” kazna za posedovanje pornografskog materijala na kojem su deca do tri godine, za proizvodnju pedofilskog materijala do pet godina, a ako su na snimcima deca mlađa od 14 godina do osam godina zatvora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.