Nedić pokušao da se zapali pred kamerama, Bradić slomio šaku

Valjevski borci već tri dana štrajkuju tražeći da se ispune njihovi zahtevi vezani za Zakon o borcu , ali I drugi koji se odnose na prava boraca. Trećeg dana štrajka Milan Nedić pokušao da se zapali ped novinarskom ekipom dok je predsednik Udruženja boraca Ljubomir Bradić slomio šaku iz protesta.

Valjevski borci već tri dana spavaju u improvizovanom šatoru na stiroporu tražeći da se kkonnačno ispoštuju prava boraca. Oni napominju da im je obećano mnogo toga , ali da je realizacija izostala.

Ranija najava da bi štrajk mogao biti radializovan praktično se obistinila danas kada je borac Milan Nedić iz Valjeva bacio  lekove na zemlju jer nema zdravstvenu knjižicu koja mu je obećana i pokušao da se zapali pred kamerama jedne od valjevskih televizija kako bi javnost videla koliko borci nemaju nikakva prava u Srbiji.

U znak takvog akta i ignorisanja vlasti iz Beograda predsednik udruženja boraca Valjevo slomio je šaku leve ruke sa vidnim povredama rekavši da je lomi zbog dezertera koji donose odluku o borcima, a za sve poginule borce Srbije i njihovu decu, ratne vojne invalide i obespravljene borce, za Spomen obeležje kojeg nema u Beogradu, za neisplaćene ratne dnevnice.

“Sada ne može predsednik Srbije da ne zna da su nas sve ove godine lagali na svim pregovorima. Još ćemo radikalizovati štrajk, a polako pristižu lideri boračkih udtuženja koji se časno bore za boračka prava. Sutra se kreće za Beograd ispred predsedništva Srbije zajedno sa šatorom”, izjavio je Bradić.

4 comments on “Nedić pokušao da se zapali pred kamerama, Bradić slomio šaku

  1. Jole

    Подршка јунацима, али овај Брадић их само компромитује. На челу овог удружења треба да буде неко ко заиста мисли на борце, а не само на себе и својих пар другара.

    Reply
  2. bora

    ne razumeme šta ovi ljudi hože i ko to daje za pravo ovom bradiću da invalidne, bolesne i očigledno psihološki nestabilne ljude tera kojekakvim obećanjima da pogoršavaju svoje zdravstveno stanje…dnevnice su podigli svi i on to odlično zna…sve to što prodaje dejan milošević..te 40000 njih podiglo hiljade evra preko suda je najobičnija budalaština…zloupotrebom procesnik ovlaščenja dvojica sudija iz kuršumlije i nekoliko njihovoih prijetelja je uspelo da uzme ‚‚razliku‚‚ u dnevnicama na čistu prevaru…trebalo je da budu u zatvoru ali su izmakli pravdi na načiun koji je samo njima poznat…što se tiče svih ostalih zahteva …to je tek prava budalaština…pa šta ako je neko bio mobilisan 1999 godine…ratovalo se samo na Košarama i nigde više…pa najviše poginulih je bilo medju civilima iz prostog razloga što su uglavnom gadjani civilni objekti infrastrukture…sećam se tih dana odlično…u mom mestu su se rezervisti po celi dan opijali do besvesti i nisu radili ništa…komandii su imali muku da ih pokupe na jutarnje postorjavanje…i tako 2 meseca…tako je bilo sa ogromnom većinom…i za to da dobiju uvećanu penziju i borački dodatak…budalaština nad budalštinama…hoće ministarstvo …ma nije valjda samo da ministar bude bradić a zamenik kuna i onaj malecki iz niša…veličković….i naravno tu da pozapošljavjau svoje sledbenike i familiju…šta čovek neće da čuje…i ne samo to…hoće zdravstveno osiguranje…uzmite malo proučite zakon o zdravstvenom osiguranju…u Srbiji je nemoguće nemati zdravstveno osiguranje…na ove budalaštine više ne vredi trošiti reči…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.