Napuštanja ili pauze u koaliciji SPS-JS?

Odbornica Jedinstvene Srbije u Skupštini grada Mila Grujičić podnela je zahtev Skupštini da na dalje nastupa kao samostalna odbornica, ali je kako kaže za Vamediu, taj zahtev za sada stopiran. Ostavku na funkciju početkom meseca na fejsbuku objavio je nosilac liste SPS-JS, na prošlim izborima, Djordje Milanović.

Grujičićeva je od početka svog političkog angažmana zastupala stavove Jedinstvene Srbije I jedno vreme bila nosilac funkcije u Odboru Jedinstvene Srbije u Valjevu. Grujičićevoj je trenutni odbornički mandat treći za redom u Skupštini grada.

Za Vamediu Grujičićeva potvrdjuje da je takav zahtev podnela , ali  I da ga je za sada stopirala:

“Tačno je , ali taj zahtev trenutno nije aktivan , stopiran je. Kako će biti na dalje za sada  ne mogu da kažem . Videćemo kako će se situacija odvijati”, izjavila je za Vamediu Grujičićeva.

Valjevskoj javnosti Grujičićeva je od ranije poznata ponajviše zbog uključenosti u organizacije koje se bore za prava žena . Ove stavove zastupala je I u odborima Skupštine koji su za oblast delovanja imali prava žena.

Iako je u drutvenom životu prepoznata kao borac za rodnu ravopravnost , Grujičićeva se nije izjašnjavala povodom poslednje afere vezane za lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Istovremeno, u Skupštini glavnu reč kad je ova partija u pitanju vodi Dragan Popović Pop koji pored nastupa u Skupštini redovno učestvuje I na konferencijama za novinare koje održava zajedno sa šefom odborničke grupe JS-SPS Djordjem Pavlovićem.

Šta su motivi I razlozi za ovakav postupak Grujičićeva nije komentarisala niti navela, ali sama činjenica da takav zahtev iako stopiran I dalje postoji  pa I da nakon 10 godina učešća u koaliciji I skupštinskom radu ipak došlo do podnošenja takvog zahteva,  ukazuje na turbulencije .

Politički angažman napustio je početkom meseca I nosilac liste SPS-JS Djordje Milanović koji je obavljao dužnost v.d predsednika GO SPS-a. Za Vamediu je Milanović potvrdio da je podneo ostavke na sve funkcije izuzev samog članstva u partiji. U objavi na društvenoj mreži fejsbuk Milanović je naveo da se radi o pauzi u političkom žvotu, ali svoju objavu završio je I rečenicom: “P.S. Nikoga nisam izdao ni prodao ! Da li su mene….Nije bitno!”

Na konferenciji za novinare Djordje Pavlović na pitanje Vamedie vezano za povlačenje Milanovića, kaže da  Milanović nije podneo ostavku ni na jednu funkciju, ali da je I podneo ostavku pa I  da se radi o pauzi, ali I da SPS ima svog predsednika GO Djordja Milićevića.

“Ja ne znam koliko ste pažljivo čitali to što je on objavio, on je čovek zamolio za jednu malu pauzu. On nije podneo ostavku ni na jednu funkciju u partiji , on je podneo ostavku , ali nije tu trenutno SPS ima sve legitimne organe s obzirom da mi čekamo sad sprovodjenje izbora mala pauza je bila zbog korone pa nismo mogli to da sprovedemo. Imamo sve organe koji nastavljaju da rade u punom kapacitetu. Imamo predsednika to je Djordje Milićević”.

Pavlović pritom nije komentarisao završen rečenice Milanovićeve objave u kojima je naveo reč “izdaja”.

Na pitanje Vamedie iz kog razloga je pored predsednika postavljen I vršilac dužnosti predsednika Pavlović kaže da je to bilo iz praktičnih razloga. “Jednostavnije je bilo da mu poveri te poslove jer logično čovek je tu, na terenu sa ljudima svakodnevno, dok je kao što znate drug Milićević poslanik, ima dosta obaveza  u Beogradu , ali I po čitavoj Srbiji on je poverenik koliko ja znam , znam da je za čitavu Zapadnu Srbiju”.

Koliko je poznato Djordje Milanović je u medjuvremenu podneo ostavku I na radno mesto komunalnog inspektora u Gradskoj upravi I novo uhlebljenje našao u JP Srbija šume. Kako su svojevremeno preneli nacionalni mediji , Đorđe Milićević dobio je dozvolu da za vreme mandata poslanika da  radi i kao savetnik direktora Javnog preduzeća „Srbijašume“.

Da li je Milićević I dalje savetnik, Vamediji nije poznato.

43 comments on “Napuštanja ili pauze u koaliciji SPS-JS?

 1. Анонимни

  „Права жена“ и „Јединствена Србија“ не могу да буду заједно у једној реченици.

  Reply
  1. Micika

   Ja kao zena sam ljuta na Palmu, ali ne mogu mu presudjivati bez dokaza i nisam ja sud, ali ako je kriv za sta se tereti, sve zene treba da napuste tu stranku.

   Reply
 2. MUP

  Kakve pauze i bakra i,ovo da je pravna država bili bi odavno po zatvorima i zabranjeni

  Reply
  1. Dno dna

   Bitno je da ih narod vise nece glasati, zato i nisu smeli da izadju na izbore za MZ i kao sad im ti izbori smesni. Jadni su.

   Reply
 3. Prprsko

  Shvatila zena da je Popovic ubacen da razbuca SPS.da sluzi Sandy sedi sa Sekulom svaki drugi dan
  Navukao I Djordja na glupave izjave da ispadnu sto vise smesni..haha

  Reply
 4. Realno gledano

  Cim Djordje se sklanja od socijalista nije onda cudo i za ostale. Sad se malo tvrdi pazar, ali to je znak da se sps prica raspada u Valjevu

  Reply
 5. Jovana P

  Brod tone. Spašavaju se kako znaju i umeju. U redovima SPS i JS prava konfuzija. Nema gradskog budžeta, pa polako i oni nestaju…

  Reply
 6. Partijski drug

  Kako je dobila posao u Vodovodu? Da li treba da napusti i posao ako napusti stranku?

  Reply
 7. Počelo je

  Ajmo par stvari zbog neupućenih. JS u Valjevu ne postoji, to je izdvojeno odeljenje socijalista napravljeno od ljudi vezanih za sps i to oni rade od kad postoji JS u Valjevu. Tako da ovaj cin je vezan za raspad socijalista i problema izmedju njih. Čisto da se zna.

  Reply
  1. Mile Seljak

   Ovo je najbitnije. Sps vlada odborom js u Valjevu, pa Popova cerka je bila pre njega odbornik js, ceo grad zna da je to cerka stranka sps-ovaca.

   Reply
 8. Milan NN

  Stopiran? Zvali je sa ponudama, pa se sad pregovara? E kakvi ste crveni, to de od vas i ocekivalo. Bilo kako bilo narod vam se smeje i treba da vam se smeju.

  Reply
 9. Mene nikad

  A Djordje našao uhlebljenje u Srbija Šume. Da nastave socijalisti da nas šišaju.

  Reply
 10. Ugovorac

  Podnosi Milanović ostavke, zbog morala i nekih principa, ali mu se pre toga završi još bolji posao.

  Reply
 11. Slobodan umetnicko ime mi je Boban

  Djole je napustio celu tu pricu, jer to vise nije taj sps i ovo na celu sa Pavlovicem je nista sem brukanje.

  Reply
 12. Sps prop'o

  Pavlovic vd predsednika, a imaju predsednika? Jesi li ti muzicar ili nisi Pavlovicu? Kakva ste vi bruka od partije.

  Reply
  1. Drug Crni

   Pavlovića je najbolje za partiju skloniti iz partije. On nam samo napravi štetu i otera nam narod.

   Reply
 13. Zene vladaju

  Tako je. Ja verujem da ce je i ostale stranke podrzati u tome i ako je neko ucenjuje da ostane u toj losoj politici neka kaze, a ceo grad ima da zenu podrzi!

  Reply
  1. Smiljka

   Nemojte tako. Bila vam je dobra dok je bila sa vama socijalisti, sto se tako ponasate prema onima koji su vam godinama bili dobri sad?

   Reply
 14. Crveni

  Mila puna si pameti! Napuštaj tu ekipu koju niko vise ne podržava i koja nema legitimitet ni za ovaj broj odbornika koje imaju sada, jer su pali u podršci gradjana.

  Reply
 15. Ozlojedjen

  Pre bih pojeo listic, nego da glasam vise za socijaliste. Obecali su mi posao i izradili me, a tamo svoje dame pomazu.

  Reply
 16. Kolega

  Koja situacija, sta da se odvija? Znaci ima neki problem, a sad zenu pritiskaju da ne ode, jer puca bruka po njima, kao da je Pavlovic malo bruke izazvao u poslednje vreme.

  Reply
 17. Pomazi me po ...

  Dosta mi je socijalista. Mislio sam da im oprostim ruznu proslost, ali Pavlovic me nervira i iritira mnoge ljude, sav je negativan, samo zlo vidi u ljudima.

  Reply
 18. Drug clan

  Bolje da smene Pavlovica, umesto sto rastera narod iz partije! Pomislicu da radi za naprednjake, Dacicu smenjuj to!

  Reply
 19. Патриота

  Неће народ више да трпи Павловићево агресивно понашање. Није ми баш право што нам растура партију и треба видети за чије то интересе ради?

  Reply
 20. Ana pravnica

  Mislim da treba utvrditi u kojim projektima je dotična učestvovala koji je budžet istih i kako su sredstva utrošena pa nek ide gde hoće?

  Reply
 21. Milica Matić

  Eee, al se rečima usta ispiraju!Pa proverite imovinu svih rukovodilaca pa i Milinu i koliko je ko izasao težak iz Vodovoda.Recimo, Milanović, Pavlović…Radim u njemu i svaki dan gledam kako se mulja…Kao i na drugim mestima
  Nesto smrdi čim žena posle tri mandata napusta kolege po borbi.A oni je toliko napadaju, a ona ćuti.Carica!Pusta Pavlovića i Popa da se blamiraju.
  Kukuu sramote li za SPS.I Popa koji se javno deklarira da je njihov!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.