Ministarka Darija Kisić i predsednik opštine Mionica Boban Janković u selu Popadić samohranoj porodici uručili nameštaj i računare za novu kuću

Samohranoj porodici Jakovljević u selu Popadić kod Mionice ministarka za socijalnu zaštitu Darija Kisić Tepavčević i predsednik opštine Mionica Boban Janković uručili su računare i nameštaj, kao poklon za useljenje u novu kuću izgrađenu uz podršku opštine i Vlade.

Marijana Jakovljević i njene dve maloletne ćerkice, preselile su se iz trošne, 60 godina stare kuće, s betonskim podovima, napuklim plafonima i prozorima, u potpuno novu i moderno opremljenu kuću od 80 kvadrata. Jakovljevićima su novu kuću izgradili opština Mionica i Vlada Srbije, preko Kancelarije za upravljanje  javnim ulaganjima. Gradnja i kuće koštala je 2,5 miliona dinara, a opština Mionica je obezbedila struju, vodu i uredila put.

– Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije što podjednako vodi brigu o svim opštinama u Srbiji, i svojom odgovornom socijalnom politikom misli o svim građanima.

Potvrda ovoga je i životna priča Marijane Jakovljević iz sela Popadić koja sada ima sasvim novi život, dijametralno suprotan od svega onoga što je do sada proživela.

Odavde, ispred ove nove kuće koja je poklon Vlade Republike Srbije, šaljemo poruku da je svaki građanin podjednako važan za državne institucije. Humanost i solidarnost su vrednosti koje negujemo i cenimo.

Unapređenje i razvojem privrede koji podstice Vlada na lokalnom nivou, naša opština je dobila priliku da kroz investicije i nova radna mesta stane rame uz rame sa razvijenim opštinama i tako unapredi položaj i kvalitet života građana Mionice.

Mionica ide nabolje! Mionica je na putu budućnosti!– rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Ministarka Kisić Tepavčević istakla je da Vlada Srbije vodi odgovornu politiku i naglasila je da je Mionica dobar primer brige o građanima.

-Ovo je odličan primer koordinisane saradnje lokalne samouprave i Vlade. Uspeli smo da izdvojimo finansijska sredstva da izgradimo kuću  za porodicu Jakovljević. Osmeh na Marijaninom, Jovaninom i Ivaninom licu je dokaz da radimo prave stvari-rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

Ministarka je pomogla da se kompletno opremi jedna soba za porodicu Jakovljević.

Samohrana majka Marijana Jakovljević zahvalila se predsedniku opštine Jankoviću, predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i ministarki Kisić.

– Najsrećnija sam što moja deca imaju siguran krov nad glavom.Devojčice su dobri đaci, Jovana je osmi, a Ivana drugi razred srednje škole. Predsednik opštine Boban Janković nam je mnogo pomogao. Stalno nas obilazi, donosi paketiće. Prvi put sam  u se za pom obratila 2018. godine, a već danas sa svojom decom mnogo lakše i bezbrižnije živi –  istakla je Marijana.

Na sastanku u Kabinetu opštine, ministarka Darija Kisić Tepavčević i predsednik Janković razgovarali su o socijalnim davanjima i pomoći ugroženom stanovništvu. Između resoronog ministarstva i opštine Mionica nedavno je potpisan ugovor vredan 1.4 miliona dinara. Ova sredstva biće namenjene razvoju i unapređenju usluga socijalne zaštite i povećanju socijalne sigurnosti na teritoriji opštine Mionica.

Sastanku su prisustvovale i Biljana Barošević, pomoćnica ministra za osobe sa invaliditetom i  državna sekretarka Stana Božović.

U poslednjih sedam godina opština Mionica izdvojila je 27,3 miliona dinara za isplaćivanje jednokratne pomoći u iznosu od 40 hiljada dinara za svako novorođenče. Od 2017 godine podeljeno je podeljeno je  393 auto  sedišta, a od 2019. godine 223 dečijih kolica. Za projekat „Pomoć u kući“opština izdvaja 3.2 miliona dinara, koji je zbog pozitivne ocene građana produžen i ove godine do oktobra.

Janković i Kisić Tepavčević obišli su i vakcinalni punkt u Domu zdravlja i apelovali na sve građana da se vakcinišu. Ministarka Kisić naglasila da je vakcinacija u Mionici dobro organizovana, kao i da obuhvat vakcina mora biti veći.

 Do sada je u opštini Mionca prvom dozom vakcinisano 2523 lica, što iznosi 23.36% od ukupnog broja punoletnih stanovnika.

Mionica, 7. jun 2021. godine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.