Kratak predah pa ponovo velike vrućine

U petak se tokom većeg dela dana očekuje pretežno sunčano, veoma toplo i sparno vreme. Od popodnevnih sati, najpre na zapadu i jugozapadu zemlje se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti pljuskove sa grmljavinom i lokalne vremenske nepogode sa gradom i olujnim udarima vetra. U kasnim popodnevnim i večernjim satima, oblačnost će se proširiti do centralnih i severnih delova Srbije, a manje šanse za osveženje u obliku pljuskova imaće istočna i jugoistočna Srbija. Maksimalne dnevne temperature za nijansu niže u odnosu na četvrtak, u većini mesta između 35°C i 38°C. Vetar slab do umeren, u zonama sa pljuskovima jak do olujan, zapadni i severozapadni.

Za dane vikenda svežije vreme, ali će se temperatura zadržati iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. U subotu će u severnim i centralnim predelima biti sunčano uz slabiji razvoj oblačnosti, dok će na jugu biti nestabilnije uz popodnevne pljuskove sa grmljavinom. U nedelju stabilno u svim predelima. Maksimalna dnevna temperatura u subotu između 27°C i 30°C u nižim predelima, a u nedelju između 30°C i 33°C.

Početkom naredne sedmice nam se vraćaju ekstremne vrućine. Temperatura u ponedeljak do 35°C, a u utorak i sredu ponovo blizu 40°C. Prema trenutnim izgledima svežije vreme uz temperature bliže prosečnim vrednostima od 2. jula.

Serbianmeteo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.