Gradonačelnik Valjeva ugostio predstavnike Streljačkog saveza Srbije

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, ugostili su predsednika Streljačkog saveza Srbije dr Nenada Putnika sa saradnicima.

Glavni razlozi posete su promocija streljaštva, ali i mogućnosti razvoja i poboljšanja uslova za bavljenje ovim sportom u našem Gradu.

Gradonačelnik Valjeva je ovom prilikom naglasio da će podržati razvoj jednog od najuspešnijih olimpijskih sportova, jer streljaštvo u našem Gradu ima dugu tradiciju.

Prema rečima Miodraga Lazića, predsednika Streljačkog saveza zapadne Srbije, čije je sedište u Valjevu, neraskidiva je veza streljaštva i Valjeva.

„ Prvi sportski klub koji je osnovan u Valjevu bio je Streljački klub 1880. godine i to je početak organizovanja sporta u Valjevu“, naglasio je Miodrag Lazić.

Predsednik Streljačkog saveza Srbije dr Nenad Putnik, zahvalio se na gostoprimstvu i naglasio da iako je streljaštvo jedan od najtrofejnijih olimpijskih sportova, ipak nije u dovoljnoj meri primećen.

Pored Gornjeg Milanovca, Valjevo je u ovom trenutku po broju dece, takmičara, ali i ljubitelja ovog sporta, centar streljaštva.

1 comment on “Gradonačelnik Valjeva ugostio predstavnike Streljačkog saveza Srbije

  1. Гандра

    Јесу ово “наша деца” и врх будућности ваљевског спорта…?
    Докле ћемо бити центар сваке пропасти ?
    срећно и напред Ваљевци са још више “дијабола”!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.