Bookaweb Team:Turistička ponuda našeg kraja

U vremenima kada putovanja u inostranstvo postaju sve neizvesnija i skuplja, odmor u Srbiji postaje sve popularnija opcija. Srbija je država koja obiluje nebrojanim prirodnim lepotama, kulturnim bogatstvom i interesantnim gradovima. Jedan deo naše zemlje koji posebno vredi izdvojiti je zapadna Srbija, nadaleko čuvena po svojim neponovljivim pejzažima i gostoljubivim domaćinima.

Slavu je zadobila zahvaljujući uvek posećenom turističkom centru Zlatiboru, bajkovitim šumama planine Tare i predivnom jezeru Perućcu. U poslednje vreme, sve više raste broj zanimljivih turističkih destinacija koje možemo dodati na listu tačaka u zapadnoj Srbiji koje vredi posetiti. Jedna od njih je grad Valjevo, sa svojom sadržajima bogatom okolinom.

Grad Valjevo

Kada se spomenu poznati turistički centri Srbije, Valjevo verovatno nije jedan od onih gradova koji prvi padnu na pamet. Treba, ipak, imati u vidu koliko je istorija ovoga vekovima starog naselja bogata, a njegova okolina prijatna za boravak. Kada se sve zajedno uzme u obzir, Valjevo postaje jedan od gradova vredan makar kratkog izleta ili posete.

Valjevo je grad istorije, kolevka i zavičaj nekih od najslavnijih velikana srpske kulture. U ovome gradu rođeni su ili su odgajani Živojin Mišić, Desanka Maksimović, Milovan Glišić i mnoge druge slavne ličnosti. Sa svojim zanimljivim muzejima, poput Muselimovog konaka, Kule Nenadovića i Brankovine, Valjevo je savršena destinacija za sve zaljubljenike u istoriju.

Pravo malo putovanje kroz vreme doživećete ako se zaputite ulicama jednog od dva valjevska gradska jezgra. Osamnaestovekovni Tešnjar verovatno je jedna od najbolje očuvanih autentičnih gradskih celina u Srbiji, a filmofili će je sigurno prepoznati kao kulise ispred kojih su nastajale mnoge kultne scene srpske kinematografije.

Nakon šetnje orijentalnim Tešnjarom, zaputite se i u nešto moderniji centar grada. On je savršeno mesto za laganu šetnju, razgledanje divne arhitekture ili u uživanje u kafi s pogledom na neke od najlepših valjevskih zdanja.

Stan na dan Valjevo danas je sve više tražen, pa u gradu i okolini možete naći solidan broj raznovrsnih jedinica. U gradu se nalazi oko deset hotela, većinski smeštenih u samom centru grada, u blizini najpoznatijih znamenitosti. Nešto jeftiniju varijantu odmora možete pronaći u nekom od brojnih hostela i privatnih smeštaja, lociranih kako u samom gradskom jezgru, tako i u njegovoj okolini. Turisti koji žele da sebi prirede odmor u prirodi, izmešten iz gradske buke i vreve, mogu se odlučiti za neko od seosko-turističkih domaćinstava u okolnim setima i prirodi valjevskog kraja.

Okolina grada podjednako zaslužuje pomen kao i sama urbana zona Valjevo. U blizini se nalaze brojni vredni manastiri, najčistija reka Srbije, Gradac, kao i sve popularniji planinsko-turistički centar Divčibare.

Divčibare

Najveća zvezda turističke ponude valjevskog kraja, ipak, su Divčibare, visoravan i planinski centar na Maljenu. Već decenijama važe za jedno od najposećenijih destinacija Srbije, a razlog za to je dobar. Blagotvorna klima, netaknute šume i preko potrebni mir i tišina nadohvat ruke od velikih gradskih centara delić su onog što Divčibare nude.

Divčibare su postale izuzetno posećena destinacija jer su primamljivo mesto za turiste tokom cele godine. Leti, one postaju prava mala oaza bogata dubokim hladom i svežim, planinskim vazduhom, onim što nam je svima gotovo lekovito tokom vrelih, sparnih dana. Sjajna su destinacija i za sportiste i za porodice s malom decom, pa privlače sve veći broj turista koji čeznu da uživaju u svetu dosta drugačijem od onog ustaljenog, gradskog.

Smeštaj Divčibare, u skladu sa popularnošću turističkog centra, sve je traženiji i traženiji. Sa porastom turista zainteresovanih za Divčibare, broj raznovrsnih smeštajnih jedinica znatno se povećao, pogotovo tokom poslednjih godina. Danas ovo mesto svojim gostima nudi mnogobrojne apartmane, vile i odmarališta, tako da svako lako može da pronađe smeštaj po svojoj meri i ukusu.

Kako izdati stan u valjevskom kraju?

Videli smo, dakle, da je potražnja za smeštajem u valjevskom kraju sve veća i veća, kako u samom turističkom centru Divčibare, tako i u gradu Valjevu. Ukoliko ste zainteresovani za iznajmljivanje vašeg stana, apartmana ili kuće, a imate problem da stupite u kontakt sa zainteresovanim turistima, imamo sjajno rešenje za vas.

Koncept stan na dan sve je popularniji vid smeštaja koji se poslednjih godina razvio širom teritorija zemlje, s namerom da ponudi dobru alternativu tradicionalnom hotelskom smeštaju. Platforma Bookaweb nastala je sa idejom da rentiranje privatnog smeštaja učini jednostavnim i dostupnim postupkom, kako za turiste, tako i za lica koja stanove iznajmljuju.

Bookaweb je sastavljen od široke mreže smeštajnih jedinica, rasprostranjenih širom Srbije. Ukoliko odlučite da se priključite ovom rastućem sistemu, dobijate priliku da svoj apartman reklamirate na našoj posećenoj platformi, izloženoj velikom broju ljudi. To će vam pomoći da dođete do većeg broja potencijalnih zainteresovanih zakupaca.

Proces podnošenja zahteva za reklamiranje apartmana na sajtu veoma je brz i jednostavan, te ne zahteva veliki trud ili komplikovanu papirologiju. Dovoljno je samo da stupite u kontakt sa nama putem telefona ili da posetite našu stranicu: Oglasi smeštaj, na kojoj su predstavljeni svi koraci oglašavanja i prednosti ovog procesa. Nakon kratkog dogovora, vaš apartman biće izložen na platformi, što će mu garantovano podariti znatno veći publicitet. Nadamo se da ćemo opravdati očekivanja i ostvariti odličnu saradnju.     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.