Za projekte komunalne izgradnje budžet veći za 87 miliona

U gradskom budžetu će izmenjenim Planom komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture, sada biti oko 824 miliona dinara, što je za oko 87 miliona dinara više od prvobitnog plana, odlučili su gradski većnici.

Kako je objasnio rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Gradske uprave Branko Vuković, povećani su rashodi za izgradnju saobraćajnice kroz Privrednu zonu i sada iznose 165,7 miliona dinara.  Takođe, uvećano je i izdvajanje za izradu projektno-tehničke dokumentacije za buduće postrojenje otpadnih voda na Divčibarama i to za 4 miliona dinara. 

 “Od značajnijih investicija u okviru ovog programa, izdvaja se rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, raskrsnica Sinđelićeve i Kneza Mihajla i Sinđelićeve i Pasterove ulice, za šta je planirano 85 miliona dinara, kao i izgradnja parkinga između Karađorđeve i Vuka Karadžića, vrednosti 25 miliona dinara. Za izgradnju Podgorske ulice je planirano 10 miliona, a 5 miliona za projektovanje ulica”, naveo je Branko Vuković.

Značajnije izmene u odnosu na prvobitni Plan komunalne izgradnje u tekućoj godini odnose se na povećanje sredstava za rehabilitaciju puteva, redovno održavanje makadamskih puteva, pružnih prelaza i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda. Za te namene opredeljeno je skoro 361 milion, u odnosu na prvobitno planiranih 333 miliona dinara.

3 comments on “Za projekte komunalne izgradnje budžet veći za 87 miliona

  1. Goran Markovic

    ,,Ivane,, ocito da je tebi-vama rupa u glavi i da ti smetaju posteni kao Vukovic !

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.