Od sledeće godine na terenu dimničari “Toplane”

Valjevo bi sledeće godine trebalo da dobije organizovanu dimničarsku službu koji će raditi u okviru JKP „Toplana“, s obzirom da je Gradsko veće dalo saglasnost na Program obavljanja dimničarskih usluga za 2021. godinu.

Naime, ovim programom su planirane aktivnosti na uvođenju nove usluge, a koje se odnose na kadrovsko popunjavanje i obuku zaposlenih, nabavku dimničarske opreme, kao i za nabavku vozila, za šta je opredeljeno ukupno 7,25 miliona dinara.

“Toplana” je, inače, već preduzela prve korake ka početku obavljanja dimničarskih usluga i u radni odnos je primila četiri lica, na radno mesto dimničara. Jedan od uslova za obavljanje ove komunalne delatnosti je i konkurisanje kod nadležnog ministarstva za dobijanje licence, kao i tehnička opremljenost. Pored obuke dimničara, ove godine će biti popisani i evidentirani dimovodni objekti, ložišni uređaji, ventilacioni kanali i uređaji koji će se obavezno kontrolisati i čistiti.

1 comment on “Od sledeće godine na terenu dimničari “Toplane”

  1. Zapovest

    Dobro su se setili . Odlična stvar. Uvesti redovno održavanje i čišćenje .
    Ajmo javna preduzeca i državni organi, probudite se, dajte počnite da radite svoje poslove za koje vas gradjani iz svog džepa plaćaju. Dosta vise izgovora.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.