Više od 200 biciklista iz celog regiona na biciklističkoj trci u Mionici

Više od 200 biciklista iz Srbije, Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, učestvovalo je u Mionici na trećem po redu  maratonu za rekreativce „Stazama zdravlja“. Maratonci su trku dugu 45 kilometara počeli  i završili u mioničkom selu Brežđe. Deonica u Mionici spada među najzahtevnije staze, jer se najveći deo trke vozi po šumskim i makadamskim putevima, a svega dva odsto trase obuhva asfaltne puteve.

Manifestaciju je i ove godine podržala opština Mionica na inicijativu predsednika Bobana Jankovića.

-Mionica je već odavno postala varoš biciklizma. Zahvaljujući međunarodnoj biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“, ona je na svetskoj biciklističkoj mapi. Proteklih godina intezivno radimo na unapređenju i razvoju sporta u našoj opštini-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica

Svež vazduh, atraktivne staze, prelepa priroda i pre svega, dobro druženje, oduševili su sve domaće i inostrane „mauntin bajkere“, poklonike prirode, sporta i negovanja zdravog tela i duha.

Janković je naglasio da su se za kratko vreme u oblasti sprota desili mnogobrojni događaji, od izgradnje sportske hale, otvaranja sportskih klubova preko organizacije sportskih manifestacija i poboljšanja celokupne sportske infrastrukture.On je  istakao da u Mionci u oblasti sporta i rekreacije uskoro počinje realizacija mnogobrojnih projekata.

Kao mali znak pažnje, svim učesnicima ovogodišnjeg MTB Maratona „Stazama zdravlja“ su podeljene majice sa znakom opštine Mionica.

Odlična vest za sve ljubitelje sporta i biciklizma jeste da će Mionica 2022.godine biti jedan od gradova domaćina  biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“.

Opština Mionica je prepoznala značaj sporta. Prethodnih godina uloženo je dosta u  ovoj oblasti, a ove godine budžetom je opredeljeno oko 47 miliona dinara. Mionica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.