Ugostiteljski objekti mogu da rade do ponoći

Već od sutra ugostiteljski objekti mogu da rade do ponoći, odluka je Kriznog štaba. U Valjevu po poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, registrovan samo jedan slučaj korona virusa.

Na sednici koja je održana danas Krizni štab Srbije dodatno je ublažio proztivepidemijske mere  i to odlukom da ugostiteljski objekti mogu da rade do ponoći svakog dana i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, poslednja bioskopska projekcija može da bude do 23 sata i do tada mogu da rade i blagajne, trafike i kiosci mogu da rade od 00 do 24h.

Dodatno popuštanje mera odnosi se I na odluku kojom se dozvoljavaju kongresi, poslovni i naučni skupovi  koji mogu da se održavaju sa najviše 200 osoba u zatvorenom prostoru, zatim ukida se besplatni PCR test za naše građane koji putuju u Nemačku.

Nakon sednice Darija Kisić Tepavčević je pojasnila da se o proslavama mature još nije razgovaralo , dok su ostali članovi Kriznog štaba već ranije izjavljivali da  je za tako nešto ipak potrebno postići cilj da 50% gradjana bude vakcinisano. 

Vakcinisani gradjani Srbije od sutra se mogu prijaviti i za 3000 dinara što je podsticajna mera Vlade u pogledu imunizacije.

U KO u protekla 24h zabeležen samo jedan slučaj korona virusa i to u Valjevu. Ovo je ujedno i najniži broj zaraženih u jednom danu počev od septembra prošle godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.