Račun Centra za socijalni rad odblokiran

Račun Centra za socijalni rad od juče više nije u blokadi, potvrdila je za Vamediu direktorka Centra Katarina Milićević. Isplata prinadležnosti korisnicima počinje.

Isplata naknada i pomoći iz delokruga koje pokriva Centar za socijalni rad nakon dve nedelje kašnjenja biće normalizovana . Na pitanje Vamedie da li je tačno da je račun Centra bio u blokadi direktorka ove ustanove Katarina Milićević odgovorila je potvrdno. „Da, ali ne našom krivicom i to iz dva razloga. Blokadu je najpre stavilo resorno ministarstvo zbog aproprijacija koje su oni vršili. Moram da kažem da nisje samo naš Centar bio u blokadi već i svi ostali Centri u Srbiji. Zapravo svi korisnici sistema ISIB“, objašnjava Milićević.

ISIB – je deo sistema upravljanja javnim finansijama koji obuhvata procese i postupke koji se sprovode elektronskom komunikacijom sa Upravom za trezor u sastavu Ministarstva finansija, ukratko , u pitanju je Informacioni sistem izvršenja budžeta pod upravom Trezora .

Milićević navodi da je drugi razlog blokada ministarstva finansija koja je odmah potom usledila kao deo samog procesa , a istovremeno Centar je bio u obavezi da isplati I obeštećenje nakon izgubljenog sudskog procesa iz domena  radnog prava.

“Grad Valjevo je odmah uplatio sredstva , ali mi nismo bili u mogućnosti da sredstva iskoristimo jer su procedure bile takve . Ovo nije bila krivica ni Centra ni grada jer su se radnje koje su se odvijale dešavale nezavisno od nas. Ovakvih situacija je bilo I do sada , ali moram reći da je ovo najduži period da smo  bili u blokadi , negde oko mesec dana”, navela je Katarina Milićević.

1 comment on “Račun Centra za socijalni rad odblokiran

  1. K2

    Katarina Milićević umešana u mnogo toga, opstaje na funkciji direktora i ako je umešana u mnogo malverzacija samo zato što je štiti školska drugarica Jelena Lekić direktor muzeja i poverenik G.O snsa Valjevo. Bruka i sramota koliko je centar za socijalni rad postao rudnik para namenjenih najsiromašnijima u Gradu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.