Prva pobeda Natalije Kulinčević u Kupu Srbije i bronza za Bogdana Angelovskog

Mladi biciklisti Valjevskog kluba Sputnjik, ostvarili su sjajne plasmane na Kupu Srbije koji je održan na stazi autodrom Beranovac pored Kraljeva.

 Za razliku od prošle nedelje, ovoga puta pobedu je ostvarila mlađa sestra Kulinčević – Natalija koja je ubedljivom solo vožnjom, na stazi dugoj 6 km jednostavno deklasirala svoje sportske protivnice i sa prednošću od 1,5 minuta ostvarila svoju prvu pobedu u karijeri i preuzela vođstvo u generalnom poretku ovog takmičenja za mlađe poletarke.

 Odličan utisak je ostvario i Bogdan Angelovski koji je u konkurenciji kadeta nakon 53 km na cilj stigao treći na osnovu čega je od strane selektora reprezentacije Srbije uvršćen u naš nacionalni tim za međunarodnu trku u Češkoj što je veliko priznanje ne samo za ovog mladog takmičara i BK SPUTNjIK, već i za naš grad koji se polako vraća na mapu biciklističkih centara u Srbiji. Četvrto mesto u konkurenciji mlađih kadetkinja osvojila je Nikolija Kulinčević kojoj je bronza izmakla za nekoliko metara, peti je bio Marko Ćesarević a šestim mestom morali su da se zadovolje Borisav Đurić, Igor Davidov, Hristina Đurić i Lazar Angelovski. Na ovom takmičenju plasman od 7. do 15. mesta ostvarile su Marija Ćesarević, sestre Natalija i Anastasija Tošić, kao i kadeti Milan Lazarević, Nenad Nikolić, Stefan Davidov i Viktor Simović koji su dali svoj doprinos da se u ekipnom plasmanu, prema nezvaničnim rezultatima, osvoji odlično treće mesto u konkurenciji 8 ekipa iz naše zemlje.

Ova trka pokazala je dobru formu koja je u usponu za većinu članova BK SPUTNjIK što raduje sve ljubitelje Valjevskog biciklizma jer se za mesec dana vozi državno prvenstvo što će biti nova prilika za dobre plasmane u najvažnijem ovogodišnjem nacionalnom takmičenju.

Foto: bksputnjik@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.