Održana okružna smotra recitatora

Kulturni centar „Mionica“ je i ove godine bio domaćin Okružne smotre recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“ na kojoj je učestvovalo 67  učenika iz osnovnih i srednjih škola Kolubarskog okruga.

DCIM\100MEDIA\DJI_0065.JPG

Zbog pandemije korona virusa, takmičenje je održano onlajn. Stručni žiri slušao je snimak izvođenja takmičara.  Takmičenje se održalo 12. maja, a organizovano je u tri kategorije, i to mlađeg, srednjeg i starijeg uzrasta.

Pobednici 52. Okružne smotre recitatora su Hana Perić, Mina Simić i Viktor Lukić  iz Valjeva  koji su plasirali  i na 52. Republičku smotru recitatora.

Ovogodišnji stručni žiri činili su glumica Katarina Vićentijević, glumica Angelina Lukić i reditelj Miroslav Trifunović.

Pobednici su nagrađeni knjigama shodno uzrastu, a nagrade su im dostavljene putem pošte.

U kategoriji mlađeg uzrasta drugo mesto je osvojila Nađa Mandić, a treće mesto Jovana Petrović iz Valjeva. Marija Dubljević iz Lajkovca osvojila je drugo mesto u kategoriji srednjeg uzrasta, dok se Nikola Aleksić iz Osečine plasirao na treće mesto. Dušici Jakovljević iz Valjeva pripalo je drugo mesto u kategoriji starijeg uzrasta, a Sofiji Nenadović iz Valjeva treće mesto.

Okružna smotra recitatora u Mionici se održava od 2003. godine. Kulturni centar i opština Mionica su i ove godine sa velikom pažnjom organizovali smotru recitatora. Ovakva takmičenja su izvanredna prilika za učenike i nastavnke, gde mogu pokazati svoj talenat i čuvati i negovati književnost i umetnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.