Od danas kupanje na bazenima SRC Petnica

Letnja sezona kupanja počinje u SRC Petnica danas, 28.maja. Direktor UFK Valis Željko Ostojić kaže da će do prvog juna ulaz biti besplatan za sve gradjane.

„Od prvog juna po novom cenovniku deca do 7 godina neće plaćati ulaz, osnovci , srednjoškolci i studenti radnim danima će kartu plaćati 100 dinara, penzionerima je ulaznica 150 dinara dok će radno sposobni gradjani plaćati ulaznicu 250 dinara. Vikendom zadržavamo stare cene kako bi rasteretili Centar , da ne bi bilo prevelikih gužvi kako bismo mogli da odgovorimo kalitetu vode koji je potreban za jedan ugodan boravak“, objašnjava Ostojić.

U toku prošlog leta valjevski bazeni radili su samo par nedelja za razliku od bazena u okolnim mestima. Ostojić ističe da će ve epidemiološke mere biti poštovane, a kao i do sada o kvalitetu vode staraće se Zavod za javno zdravlje koji će raditi kontrolu.

Željko Ostojić

„Prošle godine je situacija bila drugačija , sada se nadam da ćemo moći da ugostimo našu decu i kupače na našim bazenima , a da ne moraju u druge gradove. S obzirom da smo sve organizovali u skladu sa pravilima cilj je da nam deca budu ovde , a da ne budu ugrožena boravkom na drugim mestima. I oni i gradjani“, dodaje Ostojić.

Akva park uskoro će dobiti gradjani Uba , a nije tajna da akva parkove imaju i gradovi manji od Valjeva. Ostojić kaže da je to za sada velika investicija za naš grad.

„Tu postoje dve strane medalje , s jedne strane neverovatan potencijal naših bazena bez preteranih sadržaja, a druga je inicijativa da se nešto unapredi. Ideja je da se možda na srednjem bazenu postave tri tobogana . Postoji volja, istraživali smo tržište , pokušali da sastavimo specifikaciju tako da se nadam da ćemo moći u nekoj doglednoj budućnosti da napravimo neke dodatne vodene sadržaje. Što se tiče konkretno akva parka , nemamo dovoljno novca za to sada , verujte da to košta prilično, a sa druge strane znate potrebni su uslovi za to, ne možete samo na postojeće bazene staviti tobogane , to je nemoguće, zato sam i rekao da eventualno srednji bazen možda može da dobije tobogane“, kaže Ostojić.

Član Gradskog Veća Vladimir Mišković dodaje da grad razmišlja u tom pravcu. „Naravno da razmišljamo o tome , ali to ne može biti uradjeno odjednom. Za početak nam je potreban projekat i da vidimo proračune. Akva park se gradi namenski , a ne dogradjom tobogana. Ključni radovi kada je Petnica u pitanju ove godine odnose se na zamenu ploča za šta je grad opredelio skoro 19 miliona dinara“, kaže Mišković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.