GO SSP: Nova epizoda performansa vlasti -Saopštenje

GO SSP-a dostavio je saopštenje za javnost . Pomenuto saopštenje prenosimo u celosti:

„Svi znamo da živimo u gradu anonimnih investitora, sa kojima vlast u Beogradu pravi nekakve misteriozne poslovne aranžmane daleko od očiju javnosti. Pri tome, gradska vlast u svemu tome učestvuje samo kao izvršilac tuđih naloga, pokušavajući da skupi još neki jeftini politički poen obećavajući nova radna mesta, čiji broj raste iz dana u dan kao na licitaciji.

Pre nekoliko dana, na sednici gradskog parlamenta, šef odborničke grupe vladajuće stranke saopštio je građanima Valjeva nove “dobre vesti“. Po njegovim rečima, baš u vreme zasedanja skupštine grada, gradonačelnik se nalazio u zgradi predsedništva Srbije na sastanku sa predsednikom Republike i novim investitorom iz Nemačke. Nedugo zatim oglasio se i gradonačelnik koji je, dajući izjavu za medije, naveo da “informacije sa sastanka još uvek nisu za javnost a kada budu bile blagovremeno će ih objaviti“. I to bi bilo sve u ovoj epizodi njihovog novog performansa…

Ipak, zbog građana ovog devastiranog grada, koji je nesposobnošću, bahatošću i nestručnošću vladajuće klike i njenih satelita potpuno unazađen, dužni smo da postavimo nekoliko pitanja:

 • Kome je anonimni nemački investitor poslao to famozno pismo o namerama – Vladi Republike Srbije ili Gradu Valjevu? Ili ga je možda poslao lično predsedniku Srbije, sve je moguće u vilajetu zvanom Srbija?
 • Zašto je taj tajanstveni sastanak održan u zgradi predsedništva i u kom svojstvu je na sastanku bio prisutan predsednik države, koji po Ustavu nema bilo kakve ingrencije u vezi poslovnih aranžamana sa stranim investitorima? Da li se mu se to ponovo ukazao neki “brat“, ovaj put nemački a ne kineski ili arapski, kome će velikodušno deliti imovinu građana Srbije kao da je njegova dedovina?
 • Da li je na sastanku u zgradi predsedništva bio prisutan neko iz resornih ministarstava Vlade Republike Srbije ili je interese građana Valjeva i Srbije na tom sastanku zastupao samo navedeni dvojac?
 • Da li je na tom sastanku bio prisutan još neko ispred Grada Valjeva osim gradonačelnika? Realno gledajući, gradonačelnik Valjeva nema ni znanja ni radnog iskustva u oblasti poslovanja u privredi a o investicionim ulaganjima da i ne govorimo. To je lako proverljiva činjenica koja se može utvrditi uvidom u njegovu radnu biografiju javno dostupnu na sajtu Grada Valjeva. Svakome je poznato da pregovore sa stranim investitorima vode timovi sačinjeni od stručnih ljudi ( ekonomista, pravnika i menadžera iz raznih oblasti ) a ne pojedinci. Ili gradska vlast smatra da je i samo pominjanje imena njihovog “sveznajućeg“ vođe dovoljan garant građanima da je na pomolu novi “posao veka“ u našem gradu?
 • Kako je moguće da bilo šta u pogledu rada gradonačelnika bude tajno i sakriveno od javnosti? U čije ime on to razgovara sa stranim investitorom i kakva je sadržina tih razgovora? Kome on to polaže račune ako ne građanima Valjeva? Najgore od svega je to što gradski čelnici neće znati sadržinu dogovora sa stranim investitorom ni kada isti bude postignut. Njih niko ništa neće ni pitati, a ukoliko se i usude da prozbore koju reč sleduje im par disciplinskih ćuški, zar ne!?

Očigledno je da je naš grad prepušten na milost i nemilost ljudima iz vrha interesne grupacije zvana Srpska napredna stranka, koji jedva i znaju gde se on nalazi, a gradska vlast je tu samo da nam prenosi “dobre vesti“. Da podsetimo, javnost i dalje ne zna detalje dogovora sa stranim investitorom čije je ime objavljeno, a koga će građani Valjeva i Srbije obilato “častiti“ iz svojih džepova, a već nam se sprema njihov novi poslovni aranžman, koji će nas, po svemu sudeći, koštati nekoliko puta više od prethodnog!

                                                                                                    GO SSP Valjevo“

6 comments on “GO SSP: Nova epizoda performansa vlasti -Saopštenje

 1. Milomir

  Biće i to sve završeno, pa da vidimo šta će onda odredjene persone imati da kažu.

  Reply
 2. Sloboda za SVE

  Eto misterije zašto je iz javosti u prethodnih nekoliko dana nestao vrhovni vođa SSP-a. Anonimno je pisao saopštenje za anonimne predstavnike svog anonimnog čeda od valjevskog odbora.

  Reply
 3. Анонимни

  Vreme će pokazati, a već je prilično jasno, kako ova vlast upravlja sa preduzećem od nekoliko hiljada radnika. Krušikom!!!

  Reply
 4. Mima

  Ssp tajkunska stranka naravno da će da napada dolazak investicija u Valjevo. Vode se onom da narodu bude što gore, a Đilasu što bolje.

  Reply
 5. Zlo i gore

  ‘Ma mogu oni da zele, koliko hoce,da narodu bude sto gore, al’ narodu je toliko dobro, da nas je sramota!!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.