Veće plate od Valjeva u Lajkovcu, ali i Ubu

Prosečna neto zarada u Republici Srbiji isplaćena u februaru ove godine iznosila je 62 280 dinara i za sedam hiljada dinara je viša nego prosečna neto zarada u istom mesecu u Valjevu. U proseku u istom mesecu veće zarade od Valjevaca isplaćene su u Lajkovcu, ali i Ubu.

Prosečna neto zarada isplaćena u Valjevu u februaru mesecu bila je  55 261 dinar dok je u Ljigu iznosila 55 128 dinara. Iznad Valjeva sa zaradama našao se tradicionalno Lajkovac sa 68 976 dinara , ali i Ub sa 55 635 dinara. Sa zaradama nižim od isplaćenih u Valjevu ostali su Mionica sa 49 156 dinara i Osečina sa 47 775 dinara.

Po podacima Zavoda za statistiku ponovo je prosek zarada pojačao javni sektor pri čemu je naveden podatak da je u administraciji lokalnih samouprava u februaru isplaćena prosečna zarada u visini od 58 594 dinara.

Već od sutra počinje prijavljivanje gradjana za još jedan segment pomoći države u stanju epidemije pri čemu svi prijavljeni stariji od 18 godina treba da dobiju 60 evra dok je isplata podeljena na dva meseca . Penzionere očekuje 60 evra bez prethodne prijave. Istovremeno treći paket pomoći predvidja u maju i isplatu još jedne polovine minimalne zarade za zaposlene u privatnom sektoru.

4 comments on “Veće plate od Valjeva u Lajkovcu, ali i Ubu

  1. Slobodan

    Lajkovac ima Kolubaru, ali i Ubljani rade tamo, zato su veci proseci, to je prirodno. Radicemo da i mi povecamo prosek, dolazice firme, bice tu svacega dobrog, polako.

    Reply
  2. sin anarhije

    E , MOJ SLOBODANE ,NIJE TEBI LAKO , .. ISPRAN MOZAK OD STRANE TVOG IMENJAKA I NAJVECE BUDALE U SRPSKOJ ISTORIJI , PINKA, HEPIJA, KURIRA . A TI I DALJE BALAVIS ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.