Od ponedeljka otvorene bašte – Uslovi rada biće saopšteni u nedelju

Ukoliko epidemiološka situacija ne bude pogoršana , bašte ugostiteljskih objekata pod posebnim uslovima moći će od ponedeljka da počnu da rade. Koji uslovi I satnice očekuju ugostitelje biće saopšteno u nedelju. Rad svih ostalih mogao bi biti produžen do 22 h.

Član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković posle sednice Kriznog štaba saopštio da će Krizni štab predložiti Vladi Srbije  nove mere koje predviđaju da ugostiteljski objekti sa baštama počnu da rade od ponedeljka, 5. aprila u tačno definisanim uslovima, a rad svih ostalih biće produžen do 22 časa.

Kada je reč o tržnim centrima, kako je dodao, tek će biti odlučeno tokom vikenda ili početkom nedelje da li će oni biti ponovo otvoreni.

On je najavio i da će uslovi za ugostiteljske objekte biti tačno definisani tokom vikenda i najkasnije u nedelju, 4. aprila,  obelodanjeni.

Gojković je dodao da će, ipak, sve zavisiti od toga kakve će biti brojke tokom vikenda i da će nove mere biti primenjene ako ne bude naglih skokova broja zaraženih.

On je napomenuo da će kafići i ugostiteljski objekti, ako se situacija ne pogorša, od ponedeljka moći da primaju goste, ali isključivo u baštama, a ne i u unutrašnjosti objekta, uz napomenu da to važi za sve objekte na teritoriji Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.