Karate klub 014 Valjevo na prvenstvu Srbije

Dana 03 i 04.04.2021.godine u Beogradu održano je prvenstvo Srbije u katama i borbama za poletarce, pionire i mlade nade u karateu. uz poštovanje svih naloženih epidemioloških mera, bez prisustva publike u sportskoj hali Ranko Žeravica.

rbt

Dana 03.04.2021. godine održano je državno prvenstvo u kategoriji kata, na kojem je nastupilo preko 120 klubova iz sva četiri regiona (Uža Srbija, Beograd, Vojvodina i Kosovo i Metohija). U svakoj uzrasnoj kategoriji i klasi nastupilo je po 16 plasiranih takmičara tj po 4 iz svakog regiona. Ispred karate kuba 014 iz Valjeva nastupilo je pet takmičara i to u kategoriji pionira, Ksenija Kosić, Ana Živanović i Tamara Dražić a u kategoriji mladih nada Andrea Krstić i Matija Soldatović. Nakon veoma dobrih nastupa i pored velikog truda i zalaganja, Matija Soldatović, Ksenija Kosić i Ana Živanović, nisu uspeli da se okite odličjem, ali sam plasman na državno prvenstvo je veliki uspeh i podstreh da se u narednom periodu isprave uočeni propusti i forma dovede na viši stadijum.

U kategoriji pionira u klaci C Tamara Dražić osvojila je treće mesto što prestavlja izuzetan uspeh ovog mladog takmičara. Najveći uspeh od svih ostvarila je Andreja Krstić u kategoriji mladih nada koja je u apsolutnoj klasi koja je ujedno i najteže postala PRVAK Srbije i uzor svih ostalih takmičara karate kluba 014 iz Valjeva.

Dana 04.04.2021. Održano je državno prvenstvo za poletarce, pionire i mlade nade u kategoriji Borbi. Ispred kluba 014 iz Valjeva nastupila su tri takmičara, koja su ostvarila plasman i to Andrea Krstić. Ivana Matić i Ksenija Kosić. Naši mladi takmičari, kojima je ovo bio i prvi nastup na nekom zvaničnom takmičenju u kategoriji borbi, nisu uspeli da se domognu visokih plasmana. Sam plasman na državno prvenstvo u kategoriji borbi, je veliki uspeh i otvara jednu novu stranicu rada u Karate klubu 014, a uspesi će neminovno doći.

Uprava kluba i treneri izrazili su zadovoljstvo postignutim uspehom na državnom prvenstvu, sa konstatacijom da je moglo i bolje i da su rezultati mogli biti i inpozantni da je bilo malo više sportske sreće i mudrosti u suđenju. U budućem periodu, trudićemo se da radimo još predanije i da dobijemo još Šampiona.

1 comment on “Karate klub 014 Valjevo na prvenstvu Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.