Divčibare prvomajska destinacija

Meteorolozi najavljuju lepo vreme za praznike i divčibarski hotelijeri očekuju veću posetu. Prošle godine praznici protekli u vanrednom stanju. Epidemiološke mere i dalje ostaju na snazi.

Sve je izvesnije da promena vezanih za epidemiološke mere neće biti i da ukoliko ih i bude one mogu biti manjeg obima. U odnosu na prošu godinu kada smo praznike čekali i obeležavali u svojim domovima zaključani, ove godine mnogi će iskoristiti neradne dane za odlazak u prirodu pre svega.

Za predstojeće praznike Divčibare još uvek nisu u potpunosti rasprodate, ali s obzirom da je prognozirano  lepo vreme, divčibarski hotelijeri i ugostitelji očekuju veliku posetu.

Divčibarski smeštajni kapaciteti koji su trenutno slobodni gotovo izvesno će biti rasprodati u naredna dva dana, s obzirom na to da sami hotelijeri kažu da im od juče stiže veći broj prijava. Čekalo se, naime, da se vidi pouzdanija prognoza vremena od petka pa u narednih par dana, a tako je krenuo i veći broj rezervacija.

„Što se tiče cena, one su niže nego tokom zimske sezone, ali ipak kreveta u apartmanima koje se izdaju jeftinijeg od 10 evra po osobi ipak nema. Prosečna cena vikendica za izdavanje je 50 evra, ali skoro 90 odsto izadvaoca ide na minimalnu rezervaciju od tri noćenja. Što se tiče hotelskom smeštaja, ponuda je bukvalno za svačiji džep, a cene polupansionske usluge se kreću, zavisno od kvaliteta i ponude hotela, od 2.000 do čak 10.000 dinara po osobi. Velika tražnja je i za period od 2. do 4. maja, tako da se očekuje da svi kapaciteti budu popunjeni. Ugostiteljske cene se neće menjati“ pričaju divčibarski turistički radnici, dodajući da je trenutna popunjenost hotela oko 80 odsto.

S obzirom i na prognozirano lepo vreme, kako kažu, na Divčibarama očekuju i dobru posetu „jednodnevnih izletnika“, onih koji se odluče da u prirodu kampuju i mahom organizuju prvomajski uranak.

Tokom prazničnog vikenda i ponedeljka, „Divčibare ski rezort“ koje gazduje skijalištem „Crni vrh“ organizuje panoramske vožnje žičarom, a radiće i avantura park i zip-lajn.

Mnogi će se pak odlučiti za izlete u neposrednoj okolini grada , najčešće su to obale valjevskih reka medju kojima je izvesno najpopularnija reka Gradac.

Kako Vamedia saznaje u razgovoru sa mladjim sugradjanima upravo Gradac jeste njihova destinacija za kampovanje, a mnogi će za razliku od prethodnih godina otići malo dalje uzvodno.

Popunjavaju se i privatni objekti , ponovo u okolini van Valjeva pa se može reći da su posebno zanimljiva etno domaćinstva ili pak vikendice na većoj udaljenosti. „Pa pravimo žurku , ne veliku , biće nas pet šest, ali ne bismo da nas neko prijavi i da napravimo problem i ljudima koji su nam izdali vikendicu. Ubi ova zima i ova korona , moramo malo da proživimo“, kaže jedan devetnaestogodišnjak iz Valjeva

Praznici će ove godine potrajati s obzirom da je praznik Prvi maj u subotu pa se njegovo obeležavanje pomera , u medjuvremenu tu je i Uskrs pa će zaposleni u javnom sektoru na posao tek u sredu. Koliko je za sada poznato, privatni sektor neće raditi u nedelju na sam dan Uskrsa.

Za koju god opciju obeležavanja praznika se odlučili, ne treba zaboraviti da su epidemiološke mere i dalje na snazi. One se pre svega odnose na zabranu okupljanja, održavanje distance, nošenje maski.

2 comments on “Divčibare prvomajska destinacija

  1. Patriota

    Ne pada mi napamet da idem na Divcibare ni za praznike ni drugim danima. Ono sve vise Lici kao da je predgrađe Kaludjerice. Dno.

    Reply
  2. sin anarhije

    Ne idem 25 godina gore jer se nista ne menja , ruglo , , a u okolini Valjeva ima sjajnih mesta za provod samo se treba raspitati …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.